215 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână

Institutul de Sănătate Publică anunță că 215 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fiind investigat un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei în judeţul Constanţa.

Peste două sute de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână,

Citeste si

Un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei în judeţul Constanţa este investigat de Institutul de Sănătate Publică care anunțat că 215 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână.

Potrivit datelor Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până pe 30 martie 2018 este 11. 784, cu 215 cazuri mai mult faţă de săptămâna trecută.

Au fost înregistrate 45 de decese, iar un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei este în curs de confirmare/infirmare în judeţul Constanţa.

Cele mai multe cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în judeţul Bacău, respectiv 57, fiind urmate de judeţele Prahova (26), Constanţa (21), Neamţ (19), Vrancea (14) şi Iaşi (11).

România a fost pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă în 2017. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, țara noastră a avut în 2017 peste 5.500 de îmbolnăviri, cel mai mare număr din Europa.


Citește și: EXCLUSIV/Triplul asasinat din Brașov văzut prin ochii unei prietene a cuplului: “Rămas bun, femeie cu zâmbet larg şi ochi trişti!”

Share This Post

Post Comment