Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am aflat că mama mea se prostituează”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

 

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Corina, am 16 ani și am aflat că mama mea se prostituează. Pur și simplu sunt șocată. La început mi-au ajuns la ureche niște zvonuri, însă am crezut că sunt niște răutăți ale oamenilor, cărora le place să facă rău și să râdă de alții. Apoi am auzit lucrul ăsta și de la oameni în care am încredere. Apoi, într-o seară, i-am povestit mamei despre zvonurile astea, sperând să-mi spună că sunt doar bârfe, însă mama mea a recunoscut că se prostituează de cel puțin 10 ani. La început, a vrut să câștige niște bani ca să ne crească pe mine și pe fratele meu mai mic. Acum, este o sursă de venit foarte facilă și substanțială pentru ea. Eu credeam că este consilier juridic. o ducem foarte bine cu banii, dar nu știu cum să reacționez. Mi-aș fi dorit să nu fi aflat asta niciodată. Ce pot să fac? Vreau să o ajut să nu se mai prostitueze, dar cum?

Adela răspunde:

Dragă Corina,

Ești la vârsta la care vrei să revoluționezi lumea, în care te angajezi cu toată puterea în lupta dintre bine și rău – de partea binelui, bineînțeles. Numai că, din păcate, nimic nu este absolut bun sau absolut rău pe această lume. Spre exemplu, tu știi că a te prostitua este ceva rău, dar poți s-o condamni pe propria ta mamă că a făcut această alegere, știind că tu ai beneficiat din plin de pe urma ei? Lecția pe care o ai tu de învățat acum este că nu trebuie să-i judeci pe oameni, trebuie să-i iei așa cum sunt și, dacă se poate, chiar să-i iubești. Spun asta pentru că, iată, la mijloc este vorba despre propria ta mamă. Poate că, de-a lungul vieții tale, vei face și tu alegeri pentru care nu ai dori să fii judecată, și doar iubită. Sigur, poți să-i spui mamei tale că ești mâhnită că s-a dovedit că acele zvonuri sunt reale, că ți-ai dori din suflet ca ea să fi găsit o altă cale să vă crească pe tine și pe fratele tău. Dincolo de toate acestea însă, ea este doar o femeie singură cu doi copii de crescut, și acesta a fost cel mai simplu mijloc pe care l-a găsit pentru a face rost de bani. Poate că, dacă vede cât de înțelegătoare și matură ești, dacă vede că îi iei apărarea în fața celorlalți, o vei câștiga pentru totdeauna ca prietenă necondiționată de partea ta – ceea ce, să știi, este un lucru neprețuit. Și tocmai având această atitudine o vei face să-și pună problema dacă nu cumva a venit vremea să renunțe la relele obiceiuri și să-și găsească alte căi de a-și câștiga existența.


FOTO HOT / Alexandra Burde, cea mai longevivă bombă sexy din showbiz, i-a declarat război păpușii Barbie


Post-ul Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am aflat că mama mea se prostituează” apare prima dată în Libertatea.ro.

Source: libertatea

Share This Post

Post Comment