ANP despre falsul lui Adamescu: Nu asumăm în forma și conținutul prezentate autorităților britanice documentul lui Adamescu

Autoritatea Națională a Penitenciarelor reacționează în cazul informației arestării preventive în Anglia a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Mai precis ANP arată că la nivel instituțional a avut loc un control intern în luna ianuarie pentru verificarea amănunțită a documentului depus de Alexander Adamescu, prin avocații săi, la instanța britanică ce judeca cererea de extrădare a acestuia.

Citeste si

„În cursul lunii ianuarie, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicității documentului supus mediatizării.

Rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că documentul analizat, în forma și conținutul prezentate autorităților britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander Adamescu, nu a fost emis și, în consecință, nici nu poate fi asumat de către Administrația Națională a Penitenciarelor”, se arată în comunicarea oficială a instituției.

Plângere pe numele lui Adamescu

ANP arată că transmiterea, de către Administrația Națională a Penitenciarelor, a oricăror informații sau documente referitoare la garanțiile acordate statelor partenere, în vederea aplicării mandatelor de arestare europene emise de instanțele naționale, se realizează prin Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare judiciară internațională din cadrul Ministerului Justiției.

„Astfel, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a procedat, în data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor prevăzute de: art. 320 alin (1) – Falsul material în înscrisuri oficiale și art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal”, se mai arată în comunicat.

Citește și EXCLUSIV/O fostă polițistă își terorizează colegele de celulă. Pușcăriașele stau de pază pe rând, ca să nu le atacă noaptea

Share This Post

Post Comment