Atac cu cuțitul în Paris: un mort și opt răniți. Atacatorul a fost împușcat mortal- VIDEO

Atac cu cuțitul în Paris! Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, înainte să fie împușcat mortal de polițiști. Atacul a avut loc în apropierea Operei din Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte opt sunt rănite, dintre care două sunt în stare gravă.

UPDATE 11.30:  Atacatorul a strigat Allah Akbar, înainte să atace oamenii la întâmplare. El a ucis o persoană și a rănite alte opt, dintre care două se află în stare foarte gravă.

Citeste si

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, a reacționat pe rețelele de socializare în urma atacului, cu un mesaj în care a lăudat “sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator”.  “Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios”, a scris el pe Twitter.


Atacul a avut loc în apropiere de Opera din Paris. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, înainte ca poliția să intervină. Presa scrie că două persoane au fost ucise, printre care și atacatorul, care a fost împușcat de ofițerii care au intervenit.

Alte opt persoane au fost rănite. Mai multe înregistrări de pe rețelele de socializare arată cum oamenii fug, la scurt timp după atac.

Motivul atacului nu este clar în acest moment, însă oamenii au fost sfătuiți să evite zona.

Franța s-a confruntat cu mai multe atacuri teroriste în ultimii ani. Unul dintre cele mai recente a avut loc în luna martie, când un marocan de 26 de ani, a comis un atentat terorist cu luare de ostatici într-un orășel din sud-vestul țării. Teroristul, care și-a declarat afilierea la ISIS, a ucis trei persoane și a rănit mai multe, printre care și un polițist.

Cel mai grav atac terorist din istoria Franței este cel care a lovit Parisul, pe 13 noiembrie 2015. Mai mulți susținători ai grupării teroriste Statul Islamic au lansat mai multe atacuri care au vizat stadionul național, cafenele și sala de concerte Bataclan. 130 de persoane și-au pierdut viața în atentat. Doar Salah Abdeslam mai este în viață dintre cei care au comis atentatul.


Citește și: Trei milioane de computere din România au fost atacate cibernetic, într-un an. Cum reacționează autorităţile


 Foto: EPA

Share This Post

Post Comment