Băiatul de serviciu le-a golit casa de bijuterii. Hoțul a fost demascat de un vecin cu spirit civic

Un puști care, de ceva vreme, avea grijă de casa și grădina unor bihoreni  nu a mai rezistat tentației și i-a jefuit. Băiatul de serviciu le-a golit casa de bijuterii – inele, cercei, lănțișoare și brățări din aur și argint -, a căror valoare a fost estimată la peste 10.000 de lei. Hoțul nu a apucat să se bucure de pradă pentru că a fost demascat de un vecin de-al păgubașilor, iar poliția l-a fost prins.

Chiar dacă este tânăr, băiatul reușise în timp să câștige încrederea familiei din Marghita de casa cărora avea grijă în perioada în care oamenii plecau de acasă. Însă, rezistența la tentații i-a scăzut treptat și băiatul de serviciu, aflat în ”foame” de bani, s-a transformat în hoț pe când grădina locuinței îi fusese lăsată în grijă, ca și altă dată. Cum știa mai tot ce mișcă în casa ale cărei uși nu fuseseră închise de proprietar, tânărului de 17 a i nu i-a fost geru să adune rapid toate bijuteriile din aur și din argint de existența cărora știa.

Citeste si

Hoțul, deconspirat de un vecin de-al păgubașului

Fără ca măcar să aibă habar, tânărul infractor fusese văzut de un vecin cu spirit civic  în timp ce, în loc să curețe prin curte, unde fusese lăsat, își făcea de lucru cotrobăind prin lucrurile oamenilor. Așa că, până să ajungă cu bijuteriile furate la vreo casă de amanet, hoțul a fost demascat și tot aurul și argintul – inele, brățări, lănțișoare și cercei -, a căror valoare se ridică la peste 10.000 de lei,  au ajuns la proprietar.

Share This Post

Post Comment