Barajul de la Suhaia e în pericol să se rupă. ISU Teleorman acționează pentru consolidarea acestuia

Barajul de la Suhaia, județul Teleorman, e în pericol să se rupă, iar mai multe autospeciale de tractare din mai multe judeţe acţionează în zonă, unde se efectuează lucrări de consolidare a digului şi evacuare apă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

”În localitatea Suhaia se acţionează pentru consolidare dig şi evacuare apă cu 55 subofiţeri, 4 ofiţeri, 1 şenilată, 2 bărci, 2 motopompe ISU Teleorman, 3 A.C.I (autocamion transport materiale la intervenţie – n.r.), 20 cadre IJJ Teleorman cu 1 transporter, 3 Logan, 8 motopompe de mare capacitate şi 8 autospeciale de tractare de la judeţele Olt, Argeş, Dolj, Dâmboviţa, Vâlcea, Giurgiu şi de la Unitatea Specială de Intervenţie de la Bucureşti cu 24 subofiţeri”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

Citeste si

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, se acţionează cu 10 motopompe de mare capacitate pentru tragerea apei din Balta Iancu în Dunăre, astfel încât apa din lacul Suhaia să se ducă în acea zonă.

Un bărbat a murit din cauza inundațiilor din Teleorman. Șuvoaiele fac prăpăd în zeci de localități după topirea zăpezii. (VIDEO)

De altfel, e Cod portocaliu de inundații până luni noapte. 27 de bazine hidrografice sunt vizate de atenționare

La nivelul judeţului Teleorman mai sunt 12 localităţi afectate de inundaţii. În total, sunt inundate 398 hectare de terenuri arabile, 437 hectare de păşuni, 180 hectare de păduri, 92 de fântâni şi 13 poduri/podeţe.

Conform ISU Teleorman, sunt inundate 153 de curţi, 50 de anexe gospodăreşti şi 30 de beciuri.

Localităţile afectate de inundaţii sunt: Nanov, Tătărăştii de Jos, Tătărăştii de Sus, Frumoasa, Mârzăneşti, Vedea, Ştorobăneasa, Ciolăneşti, Necşeşti, Trivalea Moşteni, Băbăiţa, Orbeasca.

FOTO – EuropaFM.roCITEȘTE ȘI… ANALIZĂ/Legătura dintre Facebook și Cambridge Analytica. Palantir, firma care are contracte cu NSA și CIA, este deținută de un oficial al FacebookShare This Post

Post Comment