Cardiff Blues a câștigat Challenge Cup 2018 la rugby. Finala, decisă de o lovitură de pedeapsă transformată

Cardiff Blues a câștigat Challenge Cup 2018 la rugby. Finala, decisă de o lovitură de pedeapsă transformată

Echipa galeză de rugby Cardiff Blues a câştigat trofeul Challenge Cup 2018, cea de-a doua competiţie valorică europeană intercluburi, după ce a învins, vineri seara, pe stadionul San Mames din Bilbao, pe englezii de la Gloucester cu 31-30 (6-20).

Citeste si

În faţa a 32.000 de spectatori, galezii au întors spectaculos rezultatul în repriza a doua, obţinând victoria datorită unei lovituri de pedeapsă transformată în ultimele secunde ale întâlnirii.

Ambele echipe au marcat câte trei eseuri, englezii transformându-le pe toate, galezii doar două dintre ele, diferenţa făcând-o numărul loviturilor de penalitate, patru pentru Cardiff Blues, toate concretizate, trei în dreptul celor de la Gloucester, de asemenea fructificate.

Cardiff City, a doua Cupă Challenge

Este cel de-al doilea trofeu european adjudecat de gruparea din capitala Ţării Galilor, aceeaşi competiţie fiind câştigată de Cardiff în ediţia 2009-2010, după o finală cu Toulon (28-21).

Sâmbătă seara, pe acelaşi stadion se va disputa finala Champions Cup 2018, prima competiţie valorică intercluburi din Europa, între Leinster (Irlanda) şi Racing 92 Paris, notează Agerpres.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/Pace între cojocul de Bihor și vesta de Dior! Celebra casă de modă era acuzată că a copiat modelul românesc

Share This Post

Post Comment