Ce mesaj transmite și ce înseamnă ”sunetele de găină” din piesa câștigătoare a Eurovision 2018

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat sâmbătă seara Eurovision 2018 cu piesa ”Toy”. Melodia a stârnit numeroase discuții având în vedere că are un mesaj actual, legat de campania #MeToo. Dar ce mesaj transmite și ce înseamnă ”sunetele de găină” din piesa câștigătoare a Eurovision 2018.   

Netta Barzilai a fost declarată câștigătoarea Eurovision 2018 atât datorită vocii sale cât și a mesajului pe care îl transmit. “Toy” este cu siguranță un cântec care vorbește despre puterea femeilor, dar nu numai, mesajul se referă la puterea din fiecare om, indiferent de sex. ”Cântecul are un mesaj important – trezirea puterii feminine și a justiției sociale, înfășurat într-un vibrant colorat și fericit”, a declarat Netta într-un interviu acordat pentru wiwibloggs.com.

Citeste si

Însă ceea ce atrage cel mai mult atenția la melodie sunt ”sunetele de găină” a căror scop nu este doar de a-i distra pe ascultători dar și de a-i face pe haters să se retragă. După cum spune chiar ea într-un interviu: “Zgomotele ar trebui să ducă cu gândul la un laș, o găină. Cineva care nu se comportă așa cum simte și te tratează ca pe o jucărie”. Ea spune că și cuvântul ”baka” are o semnificație importantă, însemnând ”prost” în limba japoneză.

Cântecul ei care conținea versuri precum “nu sunt jucăria ta, băiat prost”, a rezumat preocupările multor femei care s-au alăturat mișcării globale împotriva hărțuirii sexuale #MeToo.

Barzilai a obținut 529 de puncte, învingând-o pe principala sa concurentă, Eleni Foureira din Cipru cu cântecul Fuego, care a obținut 436 de puncte. Cele două piese clasate pe primele două poziții sunt cum nu se poate mai diametral opuse, la fel ca și cântărețele care le-au interpretat.

Totuși, melodia câștigătoare nu a fost pe placul tuturor. De exemplu, Salvador Sobral, portughezul car a adus anul trecut trofeul în țara sa și care i-a înmânat anul acesta prmiul lui Netta, a declarat anterior că piesa este ”oribilă”.


Citește și: Clasament final Eurovision 2018. Pe ce loc s-a clasat Republica Moldova


Share This Post

Post Comment