Cercetatorii au dat verdictul: ce se intampla cu persoanele care fac S E X dupa ce implinesc 50 de ani! Descoperirea e majora si importanta!

Cuplurile ajunse la o varsta inaintata, care au inca o viata amoroasa cat se poate de activa, ar putea beneficia din plin de aceste obiceiuri.

Cercetatorii au dat un verdict neasteptat, in urma cu cateva zile, dupa ce un studiu a aratat ce li se intampla persoanelor care fac sex, desi nu mai sunt la prima tinerete.

Chiar daca odata cu trecerea anilor mai dispare din atractia pe care partenerii o resimt unul fata de celalalt e important sa nu renunte complet la clipele intime din dormitor.

Descoperirea facuta de catre cercetatorii de la universitatile Coventry si Oxford a starnit un val de reactii, pentru ca nu foarte multi oameni au acordat o atat de mare importanta acestui subiect.

O parte dintre cei trecuti de 50 de ani nu mai fac deloc sex cu partenerii pentru ca au senzatia ca acest obicei e destinat doar „celor tineri”. Insa, cei care aleg constant sa aiba relatii fizice cu sotii sau sotiile lor au si o sansa la o viata mult mai indelungata.

Acest studiu a avut in prim-plan 73 de persoane, cu varsta cuprinse intre 50 si 83 de ani. Acestia au avut de completat un chestionar in care erau intrebati cat de des au facut sex in ultimele 12 luni.

Oamenii de stiinta au analizat cu mare atentie rezultatele testelor celor 28 de barbati si 45 de femei. Atunci s-a observat ca persoanele care au raspuns ca inca fac sex si dupa varsta de 50 de ani aveau un scor mai mare decat cei care renuntasera la acest obicei.

Totodata, persoanele care inca practicau relatiile amoroase o data pe saptamana au demonstrat ca au aptitudini verbale si vizuale mult mai bune, dar si ca datorita acestui obicei isi mentin creierul mereu activ.

Nu numai atat, pentru ca cei trecuti de 50 de ani reusesc astfel sa evite anumite probleme medicale, care apar odata cu varsta, cum ar fi dementa, daca fac sex cel putin o data pe saptamana.

(sursa: thesun.co.uk)

Share This Post