Cezar Preda, sancționat doi ani cu privarea de o serie de drepturi în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Este vorba de spaniolii Pedro Agramunt și Jordi Xuclà, Cezar Florin Preda și azerul Samad Seyidov, care au fost privați “temporar” de aceste drepturi de către Comisia de reglementare a APCE pentru “încălcarea gravă” a codului de conduită al parlamentarilor.

O serie de parlamentari au beneficiat de mese cu caviar și sejururi în hoteluri de lux sau plați importante pentru “activități de lobby”, în special la un vot, în ianuarie 2013, împotriva unui raport care denunța situația prizonierilor politici din fosta republică sovieti. Cei patru parlamentari sancționați nu vor mai putea “exercita (…) un mandat de raportor sau observator la o alegere și nu vor putea fi președinte sau vicepreședinte al unei Comisii (…), nici să candideze la președinția Adunării, potrivit hotnews.ro.

Citeste si

Vreau să facem două precizări. Eu sunt acuzat pentru abateri de la codul de conduită etică. Modul în care este judecat un raportor este în baza raportului pe care îl prezintă. Am prezentat cel mai critic raport la adresa Azerbaidjanului. Aceste alegații nu sunt de corupție. Să spui că Cezar Preda are afaceri cu petrol în Azerbaidjan, vă dați seama ce prostie? Familia mea a fost în Azerbaidjan în timpul Jocurilor Europene, au fost foarte mulți români acolo. Eu atunci nici nu eram raportor pe Azerbaidjan. Soția și fata mea au fost acolo, au stat trei zile, s-au întors, foarte bine. Ce nu e normal în asta? Pentru jurnaliști e normal să dezbateți aceste lucruri. La absolut toți raportorii le-au găsit câte un articol din codul de conduită. Nu zic de cei acuzați de corupție, e treaba lor”, a declarat Preda, la Antena 3.

Citește și

EXCLUSIV. Teodor Meleşcanu, despre rechemarea ambasadorului palestinian: ,,Este cu atât mai necesară prezenţa unui ambasador când sunt probleme”

Share This Post

Post Comment