Cheia succesului pentru CSM București în Final Four. Per Johansson: ”Dacă nu vom fi ca o familie, niciodată nu vom învinge”

Antrenorul suedez Per Johansson a explicat care este cheia succesului pentru CSM București în Final Four. ”Dacă nu vom fi ca o familie în echipă, niciodată nu vom învinge”, a avertizat tehnicianul, la ultima conferință de presă susținută înaintea semifinalei din Liga Campionilor  dintre CSM Bucureşti şi Gyor, programată sâmbătă, de la ora 16,15 (ora României) la Papp Laszlo Sportarena din Budapesta.

Johansson, care pentru al doilea an consecutiv a preluat pe CSM Bucureşti înainte de sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a opinat că în acest an a găsit probleme mai mari decât în 2017.

Citeste si

”Am avut multe suişuri şi coborâşuri în acest an. Anul acesta faţă de anul trecut am avut mai multe probleme şi a trebuit să punem la punct multe lucruri, aşa că eu sunt mai bine pregătit să fac faţă. Am reuşit la meciul cu Metz să arătăm că potenţialul lui CSM Bucureşti este foarte ridicat, dar nu ştiu dacă îl vom atinge mâine din nou. Dar el există, e acolo. De asemenea, e acolo şi meciul slab din returul cu Metz. Pentru mine a fost bine să văd lucruri extraordinar de bune, dar şi lucruri extraordinar de rele. Aşa că trebuie să lucrăm la asta, suntem ca un lift”, a declarat Johansson la întâlnirea cu media de la Heroes Square din Budapesta.

Suedezul a precizat că, după meciul câştigat pe 4 mai în ultimă instanţă cu HC Zalău (25-24) la Bucureşti, a avut o discuţie foarte serioasă cu jucătoarele şi speră că au înţeles mesajul transmis, că echipa trebuie să fie ca o familie.

”După meciul cu HC Zalău, am avut o întâlnire dură, în care am decis să mergem pe acelaşi drum şi cred că acum jucătoarele sunt unite, sunt concentrate să avem un weekend foarte bun. Dacă nu vom fi ca o familie în echipă, niciodată nu vom învinge. Obişnuiesc să spun că nu vei câştiga niciodată datorită sistemului tactic, învingi doar cu sufletul, inima şi cu tactica. Aşa cum a fost la meciul de acasă cu Metz. Un lucru este mereu foarte important, şi anume portarul. Pentru că are un impact mare. Bineînţeles este important ca eu să-l înving pe Ambros, Cristina Neagu pe Amorim, Isabelle Gullden să fie mai bună decât Stine Oftedal şi aşa mai departe. Dar apărarea, modul în care va începe meciul va fi important pentru noi. Dacă ele vor lua un avantaj, cu publicul alături de ele, va deveni dificil pentru noi. Aşa că va trebui să fim aproape de ele, iar portarul, apărarea sunt cele mai importante”, a spus tehnicianul scandinav, citat de Agerpres.

Johansson a adăugat că discuţiile despre prelungirea contractului său la CSM Bucureşti vor fi luate în săptămâna de după Final Four: ”Conducerea lui CSM a vorbit cu mine şi am convenit să discutăm după ce se termină Final Four. Ei vor să-mi prelungească contractul, dar eu vreau să mă concentrez doar pe Final Four, aşa că vom discuta din nou săptămâna viitoare şi atunci va avea loc un anunţ”.

Semifinala dintre CSM Bucureşti şi Gyor, programată de la ora 16,15 (ora României) la Papp Laszlo Sportarena din Budapesta va fi arbitrată de croaţii Dalibor Jurinovic şi Marko Mrvica. CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, iar în 2017 a obţinut medaliile de bronz.

LIVETEXT CSM București – Gyor, semifinala Final 4 Liga Campionilor 2018 la handbal feminin.


Citește și: EXCLUSIV/Voicu Nicoleta, iubita lui Gheorghe Turda, e supărată pe cei care comentează diferența de vârstă dintre ei. ”Nimeni n-o să ne despartă”

Share This Post

Post Comment