China va impune taxe vamale pentru 128 de produse din SUA

China va impune taxe vamale pentru 128 de produse din SUA, aceasta fiind o replică la măsura de a luna trecută a Washingotnului cu privire la tarifele pentru importurile de oțel și aluminiu din China, potrivit unui anunț făcut de Beijing luni.

Astfel, un număr de 120 de produse, printre care fructele sau vinul, vor avea o taxă de import de 15%, în timp ce alte opt produse, inclusiv carnea de porc, vor avea un tarif de 25%, arată anunțul făcut de ministerul Comerțului de la Beijing, potrivit Agerpres.

Citeste si

Măsura va intra în vigoare de luni.

Separat, ministerul Comerțului din China a cerut SUA să revină asupra deciziei sale privind taxele la importurile de oțel și aluminiu, care, conform Chinei, încalcă normele Organizației Mondiale a Comerțului, și să repună schimburile bilaterale pe calea normalității.

Beijingul a anunțat din 23 martie că va impune aceste tarife de import, dacă Statele Unite vor continua cu planurile sale de a taxa importurile de oțel și aluminiu din China.

Totuși, China a insistat mereu că dorește să evite un război comercial cu SUA și a avertizat Washingotnul să nu deschidă ”o cutie a Pandorei”.

Donald Trump a semnat la sfârșitul lunii martie un ordin care deschide calea pentru impunerea de taxe pentru importurile din China de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Această decizie este o pedeapsă pentru Beijing, care este acuzat de furtul tehnologiei americane și presiunea chineză asupra companiilor din Statele Unite.


REPORTAJ: Cel mai mic teatru din România este la Timișoara. Auăleu joacă cu casa închisă: Mulți veniți, locuri puține!

FOTO: EPA

Share This Post

Post Comment