Comisia Iordache își reia lucrările; Parlamentarii pun legile justiției în acord cu deciziile CCR

Comisia specială pentru legile Justiţiei a Parlamentului îşi reia activitatea, miercuri şi urmează să înceapă dezbaterile pe modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Proiectele au fost contestate la Curtea Constituţională, iar acum parlamentarii trebuie să le pună în acord cu deciziile judecătorilor constituționali.

Şedinţa comisiei va începe la ora 15,00. Comisia pentru legile Justiţiei urmează să facă şi o serie de modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală.

Citeste si

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunța, sâmbătă, după Congresul Extraordinar al PSD, că legile Justiţiei şi modificările aduse Codurilor penale vor fi adoptate până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

“Până la finalul sesiunii, legile Justiţiei să fie adoptate şi au fost adoptate, dar asta nu înseamnă că s-au făcut sub presiune şi la legile Justiţiei articolele declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională vor fi modificate în raport cu ceea ce a decis CCR. Iar la Codurile penale, la fel, cu dezbateri largi, sper cu aceeaşi implicare, pentru care le mulţumim şi CSM, şi asociaţiilor de magistraţi şi cu o comunicare mult mai bună şi directă cu Consiliul Europei, cu Comisia Europeană”, a afirmat Dragnea.

Iar aceeași solicitare depusă de Opoziție la Birourile Permanent reunite a fost trimisă la comisia juridică, pentru un punct de vedere.

Citește și: Rusia recomandă Marii Britanii să nu o amenințe, pentru că este ”o putere nucleară”

Share This Post

Post Comment