Contrabandă cu drona în Iași. Mii de pachete de țigări, transportate peste Prut de traficanții din Moldova / FOTO&VIDEO

Polițiștii de frontieră au descoperit cum traficanții de țigări fac contrabandă cu drona în Iași. Peste 12.500 de țigarele de proveniență moldovenească au fost transportate într-un colet de mici dimensiuni cu un aparat de zbor improvizat, la granița cu Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au fost alertați de zgomotul produs de o dronă care a traversat granița dintre Republica Moldova și România, în dreptul localității Podu Jijiei, comuna Golăiești.

Citeste si

Traseul aparatului de zbor a fost monitorizat, iar polițiștii de frontieră au descoperit o dronă artizanală care s-a prăbușit. De aceasta era prins un colet care conținea țigări de proveniență moldovenească.

Autoritățile de frontieră din Republica Moldova au fost informate despre incident, iar aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul Poliției de Frontieră.

În coletul de mici dimensiuni au fost descoperite 12.500 de țigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 2.908 lei, care au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră fac acum cercetări pentru a-i identifica pe cei care făceau contrabandă de țigări cu drona.

Traficanții au aflat, probabil, că în China a fost inventată o dronă care poate transporta o tonă de marfă la 300 de kilometri distanță.


Citește și ANCHETĂ / Controversatul afacerist Ariganello Pasqualino avea legături cu gruparea mafiotă ’ndrangheta. Se ascundea în “lumea bună” din Alba Iulia


Share This Post

Post Comment