Coreea de Nord suspendă discuțiile cu Sudul invocând ”incompetența” acestora

Nordul esste nemulțumit de continuarea exercițiilor militare americano-sud-coreene și transmite prin intermediul negociatorului șef că nu doar întâlnirea dintre Trump și Kim este în pericol ci și continuarea negocierilor și a colavorării dintre cele două țări.

Șeful echipei de negociere a Coreeie de Nord, Ri Son-gwon a revenit la limbajul agresiv pe care Nordul l-a folosit înainte de Olimpiada de Iarnă.

Citeste si

El a criticat de asemenea autoritățile sud-coreene că le-a permis “jegului uman” (o referire la un dezertor nord-coreean) să vorbească la Adunarea Națională de la Seul.

Marți, Coreea de Nord a refuzat să participe la o întâlnrire cu Coreea de Sud, programată pentru a doua zi, nemulțumiți fiind de începerea unor exerciții militare comune ale Statelor Unite cu Coreea de Sud.

La scurt timp după aceea, Coreea de Nord a lansat o declarație în care anunța că ar putea anula întâlnirea Trump-Kim dacă Washingtonul continuă să pretindă ca Phenianul să renunţe unilateral la arsenalul său nuclear.

Reuniunea extrem de anticipată dintre Donald Trump și Kim Jong-un este programată să aibă loc la Singapore pe 12 iunie.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ioana Păun, regizoarea care urcă realitatea pe scenă. Piesa OMG vorbește despre dreptul femeii musulmane de a purta burka


Share This Post

Post Comment