Dezvăluirile unei campioane violată de medicul echipei: ”Cea mai înfricoşătoare noapte…”

Fosta gimnastă McKayla Maroney a făcut dezvăluiri uluitoare, pe o reţea de socializare, în cadrul campaniei #metoo. Vinovat ar fi medicul echipei de gimnastică a SUA.

Lumea trebuie să ştie că nu se întâmplă doar la Hollywood. Se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziţie de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile şi dezgustătoare.
Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Părea că sunt sub ameninţare oricând omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint.
Pentru mine, cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl ştiu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind «tratament». Am crezut că în acea noapte voi muri.
Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie şi speranţă oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă şi dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, şi îmi spuneam că într-o zi voi fi şi eu acolo, purtând roşu, alb şi albastru şi concurând pentru ţara mea. Am reuşit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc.
ucrurile trebuie să se schimbe… dar cum începem? Nu sunt un expert, dar iată gândurile mele.
Unu: Vorbind şi conştientizând lumea despre abuzurile care se petrec
Doi: Oamenii, instituţiile, organizaţiile şi cei care au poziţii de putere, trebuie să răspundă pentru acţiunile deplasate şi pentru comportamentul lor
Trei: Educare şi prevenire, cu orice cost
Patru: Să avem zero toleranţă pentru cei care fac abuzuri şi pentru cei care îi protejează.
Este posibil să stopăm acest tip de abuz? Este posibil ca suprevieţuitorii să vorbească fără să îşi pună cariera şi visurile în pericol? Sper. Tăcerea noastră le-a persoanelor greşite putere pentru prea mult timp. E timpul să ne luăm puterea înapoi. Şi niciodată nu e prea târziu ca să vorbim”, a scris McKayla pe Twitter.

Share This Post

Post Comment