Diplomaţii ruşi expulzaţi au părăsit ambasada de la Washington

Diplomaţii ruşi expulzaţi au părăsit ambasada Federației Ruse de la Washington, după ce fostul spion Serghei Skripal a fost otrăvit în Marea Britanie. Aproape 50 de bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi plecând din reprezentanța diplomatică la bordul unui autocar albastru.

Anatoli Antonov, ambasadorul rus la în SUA, a declarat, pentru agenţia de stat TASS, că cei 60 de diplomaţi ruşi expulzaţi de la Washington, New York şi Seattle vor părăsi toţi ţara la 31 martie, notează Agerpres.ro.

Citeste si

Împreună cu familiile, 171 de persoane vor părăsi Statele Unite. Guvernul de la Moscova a trimis două avioane pentru transportul acestora, dintre care unul va face o scurtă escală la New York.

În total, a fost anunţată expulzarea a circa 300 de diplomaţi de o parte şi de alta după otrăvirea cu un agent neurotoxic militar a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, notează sursa citată.

Marea Britanie a acuzat Rusia de tentativă de asasinat, deși oficialii de la Moscova spun că sunt nevinovați și au cerut convocarea unei “sesiuni extraordinare” a Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Fost colonel al serviciului de spionaj militar rus, Serghei Skripal, a fost acuzat de “înaltă trădare” pentru că a vândut informaţii spionajului britanic şi a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare.

În 2010, el a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi organizat între Moscova, Londra şi Washington şi s-a stabilit în Marea Britanie unde fiica lui a venit în martie în vizită.


Citește și Ziua NATO în România. Declarațiile oficialilor la 14 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică


Share This Post

Post Comment