Doi turiști, luați prizonieri în Congo, au fost eliberați

Doi turiști, luați prizonieri în Congo, au fost eliberați după două zile, a anunțat ministrul de externe britanic. Cei doi turiști britanici și ghidul lor congolez au fost răpiți, vineri, în timp ce se aflau în Parcul Naţional Virunga, în estul Republicii Democrate Congo, scrie presa internațională.

Boris Johnson a tranhsmis un comunicat de presă în care scrie că ”Sunt încântat să vă anunţ că cei doi cetăţeni britanici care au fost luaţi ostatici în Republica Democrată Congo au fost eliberaţi”.

Citeste si

Ministrul britanic nu a vorbit nimic despre șoferul celor doi britanici, dar într-un comunicat publicat pe pagina de Twitter a Parcului se scrie că și acesta a fost eliberat și în prezent primește îngrijiri medicale.

“Le muțlțumesc autorităţilor congoleze şi Institutului congolez pentru conservarea naturii pentru sprijinul acordat”, a mai Johnson.

Șeful diplomației britanice a trimis și un mesaj de susţinere familiei lui Rachel Makissa Baraka, gardian al parcului, ucis în momentul răpirii.

Cei doi turişti britanici şi şoferul lor au fost vineri victimele unui atac armat la Virunga, un parc natural din provincia Nord-Kivu, unde acţioneaz grupări armate. Potrivit presei locale, armata congoleză a intervenit pentru a-i găsi pe cei trei oameni daţi dispăruţi.


Citește și: Ce mesaj transmite și ce înseamnă ”sunetele de găină” din piesa câștigătoare a Eurovision 2018


Share This Post

Post Comment