Donald Trump a retras banii alocați pentru reconstrucția Siriei după război

Donald Trump a retras banii alocați pentru reconstrucția Siriei după război, un ajutor promis de fostul secretar de stat Rex Tillerson în cadrul unei reuniuni ținute în Kuwait, citează Agerpres presa americană.

Peste 200 de milioane de dolari au fost alocate de Statele Unite pentru reconstrucția Siriei, dar după ce a citit în presă despre acest lucru, președintele american a decis să blocheze banii.

Citeste si

Trump a cerut oprirea finanţării după ce a citit o ştire care menţiona angajamentul recent al Washingtonului de a suplimenta cu suma respectivă primele eforturi de refacere a Siriei după conflict.

Suma fusese promisă de Rex Tillerson la o reuniune din Kuweit a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, în februarie.

Dar Rex Tillerson a fost demis de președintle american și în locul său a fost numit directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo.

Oficialii citaţi de Wall Street Journal apreciază că decizia de a bloca fondurile concordă cu declaraţia de joi a lui Trump potrivit căreia Statele Unite se vor retrage din Siria. “Să se ocupe alţii acum. În curând, foarte curând vom pleca”, a insistat preşedintele, citat de Reuters, într-un discurs la Richfield, în statul Ohio. “Ne vom întoarce la noi în ţară, unde e locul nostru, unde vrem să fim”, a spus el.


Citește și: #salvatipipera | Asociația “Metrou Ușor”: Liniile RATB preorășenești până în Voluntari ar degreva stația de metrou Pipera


Share This Post

Post Comment