Două femei din Suceava sună ”de trei, patru ori” pe zi la ambulanță, ajung la spital și fug la cerșit

Două femei din comuna Slatina, din județul Suceava, sună ”de trei, patru ori pe zi”, însă când sunt aduse la spital, ele pleacă în oraș. Managerul instituției medicale susțin că ele ”fug la cerșit”.

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean din Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, a declarat că peste 20% dintre solicitările zilnice de ambulanță sunt abuzive și a dat exemplu cazul a două femei din comuna Slatina, mamă și fiică, amblele cu probleme psihice, care de trei lni ”sună de trei, patru” ori pe zi la 112 și solicită ambulanța. Medicul susține că uneori mama solicită ambulanța pentru că fiica ei se simte rău, alteori se întâmplă invers, fiica solicită ambulanța pentru mama ei.

Citeste si

Pentru că niciodată nu se știe dacă au nevoie sau nu de ambulanță, echipajul merge la solicitare și nu de puține ori este nevoit să aducă și pacientele la spital.

„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat Lăzărean, citat de Monitorul de Suceava.

Medicul susține că cei care solicită abuziv ambulanța ar trebui să fie puși să plăteaască și are în vedere atât consumatorii de alcool, cât și pacienții cu probleme de sănătate care nu au nevoie de acest serviciu, referindu-se la cei cu dureri de măsele ”de o săptămână”, care vor să meargă cu ambulanța ”de la Izvoarele Sucevei la Câmpulung Moldovenesc sau Suceava”.

„Astfel de solicitări ar trebui plătite de cei în cauză pentru că sunt abuzive”, apreciază dr. Lăzăreanu.


EXCLUSIV. Cât ”s-a dat la masă” și ce sumă s-a strâns la botezul fetiței Gabrielei Cristea și a lui Tavi Clonda. 35.000 de euro pentru Victoria

Share This Post

Post Comment