Două partide mari din Germania au cumpărat date despre alegători de la Deutsche Post

Două partide mari din Germania au confirmat, duminică, că au obținut date despre alegători de la Deutsche Post, fostul gigant poștal deținut de stat, în periada premergătoare alegerilor din 2017.

Unul dintre cele două partide este Uniunea Creștin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel, iar celălalt este Partidul Liber-Democrat de opoziție (FDP). Aceste formațiuni au fost singurele care au confirmat o relatare din ziarul Bild am Sonntag, care arată că datele au fost obținute pentru a face publicitate destinată unor grupuri specifice de alegători, scrie Agerpres.

Citeste si

Totodată, un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a confirmat că filiala sa Deutsche Post Direkt salvează și procesează ”date personale în strictă conformitate cu legile federale de protecție a datelor”.

Reprezentantul a mai spus că datele comunicate partidelor politice nu aparțineau unor alegători individuali, ci conțieanu indicii despre gen și educație, obiceiuri de consum și alte informații demografice.

Social-Democrații germani (SPD), partenerii de coaliție de centru-stânga a lui Merkel, dar și partidul populist de extremă-dreapta ”Alternativa pentru Germania (AfD) au negat colaborarea cu Detsche Post pentru a transmite către alegători mesajele electorale.

Toate aceste dezvăluiri apar în contextul unui scandal internațional, în cadrul căruia s-a aflat că informații despre 50 de milioane de conturi de Facebook s-au scurs către compania Cambridge Analytica, în timpul campaniei electorale prezidențiale a lui Donald Trump din 2016.


EXCLUSIV| Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare. Ce s-a întâmplat cu datoria de 14.000 de euro de la întreținere

FOTO: EPA

Share This Post

Post Comment