Dragnea, avertisment pentru Iohannis: ”Are reacții generate de frustrare și enervare”

Liviu Dragnea i-a transmis un avertisment președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD spune că declarațiile făcute de șeful statului despre politica externă a țării vin”dintr-un orgoliu rănit, frustrare sau enervare”. Mai mult, președintele social-democraților spune că atitudinea lui ”nu are legătură cu cutuma legată de partide”. Declarațiile lui Liviu Dragnea vin după ce Klaus Iohannis a criticat coaliția de guvernare PSD-ALDE pentru intenția de a muta ambasada României la Ierusalim.

Scandalul mutării ambasadei României la Ierusalim capătă o nouă amploare. Președintele PSD a ieșit cu o serie de atacuri la adresa șefului statului, după ce acesta a criticat guvernul PSD-ALDE.

Citeste si

”E pentru prima data în România când un președinte încearcă să inducă ideea că doar președintele are dreptul de a face politică externă. Nicăieri în lume nu se întâmplă asta. E o reacție generate ori de un orgoliu rănit, ori de frustrare, enervare, din mai multe motive. Atitudinea n-are nicio legătură cu cutuma legată de atitudinea față de partide”, a declarat Liviu Dragnea, invitat la RTV.

Șeful statului a reacționat dur, la scurt timp după ce România, alături de Ungaria și Cehia, a blocat un document european care critica țările care vor să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. ”E deja a doua oară când fac politică externă după ureche și iese prost, iese foarte prost. Prin blocarea unei declarații, dintr-odată România este readusă în marginea UE”, a declarat Klaus Iohannis, la Blaj.


Citește și: VIDEO / Imagini cu SONOR de la întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Papa Francisc


Share This Post

Post Comment