Elon Musk înlocuiește roboții cu oameni la Tesla. ”Oamenii sunt subapreciați”

Elon Musk înlocuiește roboții cu oameni la Tesla, scrie The Next Web. Miliardarul, cunoscut pentru aversiunea sa față de roboți, are însă o explicație simplă pentru care a luat această decizie: aceasta vine pentru îmbunătățirea producției pentru Model 3, prima mașină electrică de masă a companiei.

Reamintim, Tesla a cumpărat anul trecut Perbix – o companie care proiectează și realizează linii industriale de producție, iar în 2016 a preluat Grohmann Engineering, o companie germană care produce roboți industriali.

Citeste si

Dar, cu toate acestea, Tesla are în continuare probleme în creșterea producției pentru Model 3. Compania vrea să ajungă la construirea a 2.500 de autoturisme pe săptămână, iar până acum s-a bazat pe tehnologizarea liniei de producției.

”Automatizare excesivă”

Reuters scrie că acum fabrica Tesla din Fremont, California, arată precum un ”Cuirasat Extraterestru”.

Vineri, însă, Elon Musk a scris pe Twitter că ”automatizarea excesivă a fost o greșeală”. ”Ca să fiu sincer, a fost greșeala mea. Oamenii sunt subapreciați”, a completat miliardarul.

O parte a mașinăriilor a fost înlocuită acum cu muncitori. Presa scrie că producția Model 3 a fost suspendată, iar compania afirmă că aceasta a fost plănuită. Ținta este creșterea productivității.

Musk a mai scris pe Twitter că Tesla va fi profitabilă începând cu trimestrul al treilea și că societatea nu va avea nevoie de o nouă injecție de capital.

Tesla a terminat ultimele două trimestre cu pierderi masive.

Share This Post

Post Comment