Google celebrează “Ziua Pi”, cu un Doodle special. Ce este Ziua Pi

Google aniversează Ziua Pi, cu un Doodle special. Ziua pi este o celebrare anuală a constantei matematice π (pi). Ziua Pi este serbată pe 14 martie (3/14 în formatul lună/zi) din moment ce 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre importante ale lui π.

În 2009 Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a susținut desemnarea unei „zile pi” și celebrarea ei în întreaga lume.

Citeste si

În anul 2015, Ziua pi a căpătat o importanță deosebită pe 4 martie, la 9:26:53 (A.M. și P.M.), data și ora reprezentând primele 10 cifre ale lui π.

Aceeași secundă a conținut de asemenea un anumit moment, numit Pi Instant, corespunzător tuturor cifrelor lui π. (cf. Wikipedia).

În acest context, Google a creat un Doodle special care vine să celebreze Ziua Pi.

google doodle ziua pi

Totuși, aniversarea vine într-o zi tristă pentru omenire, tocmai când Stephen Hawking a murit. Fizicianul avea 76 de ani.

Stephen Hawking este cel care prezis sfârșitul lumii și cum va fi distrus Pământul

De altfel, teza sa de doctorat a fost citită de peste 2 milioane de ori într-o săptămână.

Vezi un portret complet al omului de știință: Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum o jumătate de secol.CITEȘTE ȘI… Rusia recomandă Marii Britanii să nu o amenințe, pentru că este ”o putere nucleară”Share This Post

Post Comment