Implicarea politicului în alegerile de la FRF. Lupescu merge cu Dragnea, Popescu a mizat pe Ponta. Culise din 2014

Implicarea politicului în alegerile de la FRF. Lupescu merge cu Dragnea, Popescu a mizat pe Ponta. Culise din 2014.

Anunțul tranșant făcut de Liviu Dragnea, cel mai influent om politic al momentului, privind susținerea pe care i-o acordă lui Ionuț Lupescu la alegerile de miercuri, de la FRF, se înscrie în lista lungă a implicării, pe față, a politicului în fotbal.

Citeste si

Deși se știa de mai multă vreme că PSD mizează pe Lupescu la FRF, declarațiile lui Dragnea sunt fără precedent. Dacă la alegerile de la LPF a dat-o cotită, acum, liderul partidului de guvernământ n-a lăsat loc de interpretări. A dat, practic, semnalul decapitării lui Răzvan Burleanu. Iar un eșec al lui Lupescu ar fi și o ratare a lui Dragnea!

Ionuț Lupescu a ezitat, înainte să-și anunțe candidatura. A intrat în cursa electorală, spun apropiații, abia după ce a primit asigurări că va fi ajutat de PSD să adune voturi. ”Burleanu a venit pus politic, doar la fel poate fi dat jos”, a explicat Lupescu rațiunile pentru care se folosește de forța PSD-ului, pentru a câștiga alegerile de la FRF, în ciuda faptului că UEFA și FIFA interzic amestecul politicului în fotbal.

Popescu a mers doar pe mâna lui Ponta

Liviu Dragnea recunoaște că a fost căutat de Lupescu, care a urmărit să nu repete eroare din 2014 comisă de Gică Popescu. Atunci, ”Baciul” a fost sfătuit ”să bată palma” și cu Băsescu, dar, orgolios, a refuzat. ”Lui Popescu și lui Hagi li s-a spus să meargă la Băsescu și să se înțeleagă. Ambii au refuzat”, spun sursele.

Pe ce se baza, totuși, olteanul? Gică Popescu avut o înțelegere cu premierul de atunci, Victor Ponta, care avea forța de acum a lui Liviu Dragnea. Doar că, înaintea alegerilor de pe 5 martie 2014, s-a petrecut un scurt-circuit: Ponta nu i-a mai răspuns la telefon lui Popescu. A fost clipa în care ”Baciul” a înțeles că nu doar câștigarea alegerilor sunt în pericol, ci chiar propria libertate. A realizat că ar putea fi arestat, lucru care s-a și întâmplat, pe 4 martie, cu o zi înaintea alegerilor.

Cu Popescu arestat, a țâșnit necunoscutul Răzvan Burleanu, venit din lumea serviciilor și care lucrase la Cotroceni, lângă Băsescu. ”După ce Ponta s-a implicat la LPF, Băsescu s-a încordat la FRF. Așa a apărut Burleanu”, explică oameni apropiați olteanului. Traian Băsescu era pe final de mandat și părea în cădere liberă. Însă, a găsit forța pentru a-și impune favoritul.

Popescu a mizat pe forța lui Ponta, care ”rezolvase” pe linie politică și alegerile de la LPF, cu câteva luni înainte. Atunci, premierul l-a aruncat cât colo pe ”dinozaurul” Dumitru Dragomir și l-a impus pe prietenul Gino Iorgulescu. La fel plănuia să lucreze și la FRF: să-l alunge pe Mircea Sandu și să-l pună pe Gică Popescu. Pe traseu, s-a izbit de alte interese, unele venite din zona serviciilor secrete. ”Baciul” a fost arestat, așa a apărut Burleanu ca soluția tânărului de perspectivă.

Share This Post

Post Comment