Incendiu puternic la o fabrică din Oradea. Flăcările toxice au fost stinse după cinci ore

Un incendiu puternic a izbucnit la o fabrică din Oradea, pe 1 aprilie. O hală în care erau depozitate mai multe materiale plastice, deşeuri din carton şi uleiuri hidraulice a fost cuprinsă de flăcări duminică, în jurul orei 13.50.

Echipajele ISU Crişana s-au deplasat cu rapiditate, însă pompierii au localizat cu greu incendiul, întrucât mai multe hale au fost cuprinse de un fum dens, iar intervenţia lor a fost îngreunată.

Citeste si

Fumul înecăcios şi toxic a ajuns şi peste Oradea, motiv pentru care comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, le-a recomandat orădenilor să nu iasă din casă şi să ţină geamurile închise.

Incendiul de la fabrica UAMT din Oradea a fost lichidat la ora 18.45, după aproape cinci ore de intervenţii ale echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a anunţat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al instituţiei.

În total, 99 de pompieri au muncit la stingerea flăcărilor, coordonaţi de colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana.
“Au fost mobilizaţi 95 de subofiţeri şi 4 ofiţeri, conduşi de inspectorul şef. Au fost prezente la faţa locului opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoscări pentru lucru la înălţime, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala CBRN (n.r. pentru intervenţii în accidente chimice, biologie, radiologice sau nucleare) şi un echipaj de terapie intensivă mobilă”, a declarat Roşca, pentru Bihoreanul.

Din fericire, nicio persoană n-a fost rănită şi n-a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Militarii nu pleacă însă de la fabrică, deoarece trebuie să se asigure că flăcările nu vor izbucni din nou.

De asemenea, ei vor căuta cauza probabilă a uriaşului incendiu, căci deocamdată nu se ştie de unde au pornit flăcările. De asemenea, încă nu se cunoaşte valoarea pagubelor.

În urmă cu doar câteva zile, a fost incendiu puternic și la fosta rafinărie Astra din Ploiești. Fumul dens era vizibil din tot orașul / VIDEO

FOTO – Digi 24CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Motivul pentru care Gheorghe Gheorghiu nu va mai cânta niciodată una dintre cele mai cunoscute piese ale saleShare This Post

Post Comment