IT-știi intră în grevă la Timișoara. Cer indexarea salariilor și prime

Angajații din domeniul IT din Timișoara de la o multinațională sunt la un pas să intre în grevă. 70% din personalul Elster Rometrics, parte a grupului Honeywell, sunt IT-iști și alături de colegii lor de pe benzile de asamblare au declanșat deja conflictul de muncă. Salariații vor indexarea salariilor cu rata inflației și prime. Conducerea societății le-a ignorat cererile iar negocierea preliminară desfășurată la Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost un eșec.

Încă nu a fost declanșată greva de avertisment, a fost declanșată procedura de conflict de muncă, conform legii. Astăzi a avut loc procedura de conciliere la ITM Timiș, procedură care a eșuat, în sensul că compania și-a menținut poziția și nu a răspuns pozitiv la niciunul dintre punctele rămas în discuție. Salariații cer indexarea salariilor cu inflația, introducerea unor prime de producție pentru angajații din partea de producție. Toate solicitările au un impact financiar. Mai mult, la ora actuală, compania a sistat chiar și acordarea beneficiilor prevăzute în contractul colectiv de muncă anterior, care a expirat, inclusiv a sistat acordarea bonurilor de masă. Practic erau niște bani bugetați dinainte și este o măsură prin care s-a încercat șantajarea noastră să semnăm contractul colectiv de muncă”, a declarat Nicolae Mureșan, secretar al Sindicatului IT Timișoara pentru pressalert.ro.

Citeste si

Data de începere a grevei generale va fi stabilită săptămâna viitoare.

70% dintre angajați sunt IT-iști și lucrează în zona de cercetare și dezvoltare pe partea de contoare inteligente. Restul de 30% sunt angajați în linia de producție de contoare electrice, inclusiv ingineri.

Foto: pressalert

Share This Post

Post Comment