Liga 1 la fotbal, etapa 3, play-off. CSU Craiova – CFR Cluj (ora 20.45, Digi, Telekomsport, Look). Meciul care poate stabili dacă oltenii se mai bat la titlu

Liga 1 la fotbal, etapa 3, play-off. CSU Craiova – CFR Cluj (ora 20.45, Digi, Telekomsport, Look). Meciul care poate stabili dacă oltenii se mai bat la titlu.

CSU Craiova are 30 de puncte. Cu un succes diseară, ar ajunge la doar un punct în urma liderului CFR Cluj. Un succes al ardelenilor, i-ar scoate defintiv din cursă pe olteni.

Citeste si

CS Universitatea trece prin cea mai bună perioadă din acest sezon, gruparea olteană având o serie de nouă meciuri la rând fără înfrângere, cinci succese şi patru remize.

Doar trei înfrângeri a suferit CFR Cluj pe teren advers în sezonul regulat, în rest are opt victorii şi două rezultate de egalitate. Mai mult, a marcat cel puţin o dată în 12 jocuri, în timp ce în șapte meciuri nu a primit gol.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 12 ori în Liga 1, de cinci ori s-au impus oltenii, de patru ori au câştigat clujenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

– 7 decembrie 2014, primul meci: CFR Cluj – CS U Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cîrţu.

Liga 1 la fotbal, etapa 3, play-off. CSU Craiova – CFR Cluj. Ardelenii sunt mai „bătrâni”

– Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, pe 30 mai, 3-0 pe “Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştrii un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

– A urmat întâlnirea din 4 octombrie 2015, CFR – CS U Craiova 1-2. Beleck a deschis scorul la startul reprizei secunde, dar craiovenii, graţie lui Rocha (79) şi lui Dumitraş (90+2), au întors rezultatul, reuşind o victorie spectaculoasă, în urma unui joc de un nivel foarte bun.

– Ardelenii şi-au luat revanşa pe 27 februarie 2016, când s-au impus în Bănie prin golul înscris de Cristi Bud. A fost prima victorie izbutită de CFR.

– Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – CS U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

– Ultima victorie reuşită de ardeleni din postura de vizitatori: 1 aprilie 2017, CS Universitatea – CFR Cluj 1-4 (Gustavo / Deac dublă, Alexandru Păun, Gomelt).

– În sezonul regulat 2017-2018, CFR a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (marcatori Culio, Balde / Gustavo), iar în retur s-a impus Universitatea cu acelați scor (Băluţă, Mitriţă / Urko Vera).

– Cele mai multe goluri marcate pentru CS U Craiova în ediţia curentă: Gustavo – 11 goluri (4 din penalty).

– Cele mai multe goluri marcate pentru CFR Cluj în ediţia curentă: Emmanuel Culio – 8 goluri (7 din penalty).

Ambele echipe acordă o atenţie deosebită tinerilor, dovadă că în lotul oltenilor se regăsesc jucători precum Răzvan Popa, Vladimir Screciu sau Andrei Burlacu, în timp ce CFR Cluj a pornit la drum în 2018 cu Cristian Manea, Valentin Costache sau Sebastian Mailat, toţi eligibili pentru naţionala U 21.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CS U Craiova – 25 ani ani şi 3 luni; CFR Cluj – 26 ani şi 7 luni.

SURSA: LPF.RO


CITEȘTE ȘI: 

#salvatipipera | Boom imobiliar de un miliard de euro într-o zonă sufocată: patru “zgârie-nori” și un hotel de 4 stele

Share This Post

Post Comment