LIVETEXT Liga 1, play-off, etapa 9. Astra Giurgiu – CFR Cluj (ora 21:30, Digi, Telekom, Look TV). Dan Petrescu: ”E o nedreptate”. Gigi Becali: ”Vor mânca foc”

LIVETEXT Liga 1, play-off, etapa 9. Astra Giurgiu – CFR Cluj (duminică, ora 21:30, Digi, Telekom, Look TV). Gazdele luptă pentru a detrona Craiova de pe locul 3, iar ardelenii pentru câștigarea campionatului. CFR Cluj este lider cu un punct mai mult decât FCSB, ocupanta locului secund, care joacă luni, la Craiova.

Astra Giurgiu – CFR Cluj LIVE

VIDEO AICI, AICI

Citeste si

Observator: Dan Potocianu (Reșița).

ACTUALIZARE 13 mai. Gigi Becali se teme c[ CFR Cluj a scăpat în câștigătoare. ”Se mai poate schimba ceva, dar e mai greu pentru că cei de la CFR Cluj sunt puternici. Acum vor mânca foc când știu că pot lua campionatul și că depind doar de ei. Îl mai pierd ei așa?”, a declarat Gigi Becali. 

ACTUALIZARE 12 mai. Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Gigi Mulțescu, a vorbit despre meciul cu CFR Cluj. “Se vede clar cine are interes ca noi să nu fim cum trebuie la meci. Dar nu pot eu vorbi despre şcoala celor de la CFR, aşa cum m-aţi întrebat, pentru că nici nu ştiu să existe aşa ceva… Să fiu ridicat pe un soclu dacă nu ne bate CFR? Doamne, fereşte! Soclu este pentru cei care se duc. Eu vreau să fiu viu şi nevătămat. Noi o să jucăm la victorie meciul cu CFR pentru că doar aşa putem obţine un rezultat bun, chiar şi un punct. Sunt de vreo 40 de ani în fotbal și mă aşteptam să apară tensiuni înaintea unor astfel de partide

ACTUALIZARE 11 mai, ora 16:40. Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: ”Am început săptămâma mai relaxați, după rezultatele din ultima etapă. Sper ca în astea două zile să fie serioși, pentru că presiunea e pe noi. Vom juca primii și este o nedreptate, pentru că trebuia să se joace de la aceeași oră. Cei de la club au cerut, pentru că este normal așa. Nu înțeleg de ce în play-off ei au jucat mereu după noi. În funcție de noi, ei vor ști cum să abordeze meciul. E o presiune mult mai mare pe noi jucând primii. Este o greşeala majoră a celor care organizează competiţia. Noi nu avem altă opțiune decât victoria la Giurgiu. Ne dorim să jucăm ultimul meci cu trofeul pe masă.

Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off: de când antrenorul lor foloseşte cinci fundași, a câștigat de trei ori și a făcut un egal, la Viitorul. Va fi poate cel mai important meci al sezonului pentru noi, dar și pentru Astra, pentru că în caz de victorie pot termina pe locul trei, ceea ce nu sperau la start de play-off. Dacă cei de la Astra vor marca, va fi greu pentru noi să revenim.

În 8 meciuri de play-off, CFR n-a primit nici măcar un aut. Sper să nu mai primim penalty împotrivă. S-au dictat patru penalty-uri, dintre care trei nu au fost. Nici cu Craiova nu a fost, nu avea voie sa dea penalty în minutul 93, mai ales că Mario Camora a lovit primul. Vreau să primesc și eu un penalty. Sigur, dacă merităm. Nu vreu cadouri. Și sper să nu mai primim penalty împotriva noastră. Important este ca acela care va arbitra să o facă corect și să nu decidă campionatul.

Au fost multe meciuri cu tensiune, dar parcă s-au adunat toate în acest play-off. Mi-a fost puțin rău, am avut probleme cu tensiunea, dar am avut noroc cu staff-ul medical al nostru”.

Ardelenii pot cucerii un nou titlu dacă înving Astra, iar FCSB pierde la Craiova. Iuliu Mureșan, președintele ardelenilor, i-a ironizat pe rivali: ”Și-a întors Dumnezeu puțin fața și către noi, după acele partide în care am fost egalați fie la sfârșit, fie în prelungiri, sunt patru, cinci partide la număr. Sigur, acum am profitat și de eșecul celor de la FCSB la Iași, despre care multă lume a spus că a fost o mare surpriză, așa că o s-l citez pe Dică: ”Dică a zis că Iașiul parcă ar fi luptat pentru luarea titlului iar FCSB-ul, nu! Și cu asta, Dică a spus tot!”.

Antrenorul Astrei, Gheorghe Mulțescu, îi arată cu degetul pe cei de la CFR Cluj: ”Se vede clar cine are interes ca noi să nu fim cum trebuie la meci. Dar nu pot eu vorbi despre şcoala celor de la CFR, aşa cum m-aţi întrebat, pentru că nici nu ştiu să existe aşa ceva… Să fiu ridicat pe un soclu dacă nu ne bate CFR?

Doamne, fereşte! Soclu este pentru cei care se duc. Eu vreau să fiu viu şi nevătămat. Noi o să jucăm la victorie meciul cu CFR pentru că doar aşa putem obţine un rezultat bun, chiar şi un punct.

Sunt de vreo 40 de ani în fotbal. Şi mă aşteptam să apară tensiuni înaintea unor astfel de partide. Se scrie pentru polemică şi apar şi neadevăruri. S-a scris că Belu a fost pedepsit că nu ştiu ce …

Nu, el n-a vrut să intre pe teren la finalul unui meci şi am recomandat conducerii trimiterea lui la echipa a doua. Şi i-am transmis că dacă îşi cere scuze, poate reveni”.

“Urko Vera nu intră în vederile mele pentru meciul cu CFR Cluj. Are primă de titlu cu CFR. Este un argument în plus”, a declarat Gigi Multescu.

Palmaresul Astrei pe teren propriu în anul calendaristic 2018 este patru victorii (4-3 cu Gaz Metan, 2-0 cu Dinamo, 1-0 cu CS U Craiova, 3-0 cu CSM Poli) şi două înfrângeri (0-2 cu Viitorul, 0-3 cu FCSB).

16 decembrie 2017, CS U Craiova – CFR 2-1 a fost singura partidă pierdută de clujeni în precedentele nouă deplasări din Liga 1 Betano, interval în care au mai înregistrat patru succese şi tot atâtea rezultate de egalitate.

Astra vs CFR Cluj în Liga 1: 21 jocuri – 3 victorii Astra – 7 remize – 11 victorii CFR.

Palmares cu Astra gazdă: 10 jocuri – două victorii Astra – 3 remize – 5 victorii CFR.

– 8 noiembrie 2009, prima partidă: CFR – Astra 1-0 (gol marcat de Dubarbier).

– Întâia victorie a Astrei a venit în returul stagiunii 2009-2010, atunci când Alexandru Stan a înscris singurul gol al meciului.

– 17 decembrie 2011, Astra-CFR Cluj 0-1, întâia victorie din contul ardelenilor pe terenul astralilor.

– Doar o remiză albă s-a înregistrat în campionat, la Cluj, pe 26 octombrie 2013.

– Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 21 august 2016, CFR Cluj – Astra 5-1 (Cristian Lopez dublă, Tiago Lopes, Petrucci dublă / Daniel Niculae).

– Astralii nu au mai câştigat în campionat din 27 aprilie 2014, scor 1-0 la Giurgiu. Au urmat trei rezultate de egalitate şi opt victorii ale ardelenilor.

– Cea mai recentă confruntare directă: 8 aprilie 2018, CFR Cluj – Astra 1-1, goluri înscrise de Paulo Vinicius, respectiv Piotr Polczak.

Gigi Mulţescu vs Dan Petrescu în Liga 1: 3 jocuri – două victorii Petrescu – o remiză.

Gigi Mulţescu vs CFR în Liga 1: 13 jocuri – două victorii – 5 remize – 6 înfrângeri.

Dan Petrescu vs Astra în Liga 1: 4 jocuri – 3 victorii – o remiză.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Astra – 25 ani şi 10 luni; CFR Cluj – 27 ani şi 3 luni.

Suporterii echipei CFR Cluj se mobilizează pentru a face deplasarea la Giurgiu în număr cât mai mare alături de favoriții lor. ”Cu toții la Giurgiu! Împreună spre titlu!”


Citește și: EXCLUSIV/Voicu Nicoleta, iubita lui Gheorghe Turda, e supărată pe cei care comentează diferența de vârstă dintre ei. ”Nimeni n-o să ne despartă”

Share This Post

Post Comment