Liviu Dragnea, interviu pentru AP. Critici la adresa DNA: “A mers prea departe”

Liviu Dragnea, interviu pentru AP. Liderul PSD a vorbit despre DNA, condamnarea sa şi despre Uniunea Europeană. Dragnea a spus că DNA “a mers prea departe” în urmărirea unor oficiali guvernamentali acuzaţi de luare de mită, delapidare şi alte infracţiuni.

Liviu Dragnea a spus, în interviu acordat agenţiei Associated Press, că “a fost o perioadă în care, de obicei, cine se afla la putere nu era anchetat”.

Citeste si

“Am ajuns la cealaltă extremă, unde toţi cei din claa politică trebuie acuzaţi, urmăriţi, anchetaţi şi trimişi în judecată”, a spus liderul PSD, în primul interviu acordat presei străine, după câştigarea alegerilor din anul 2016.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre condamnarea sa în dosarul Referendumul şi a negat orice vinovăţie. AP notează faptul că liderul PSD nu poate, din cauza acestei condamnări, să fie premierul României, fără ca legea să fie schimbată în acest sens.

AP notează şi faptul că Dragnea mai este acuzat de delapidarea fonruilor europene şi abateri într-un caz separat. O altă condamnare ar înlătura orice ambiţie a liderului PSD de a deveni premier, dar nu îl va împiedica să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2019, scrie AP. În interviul acordat agenţiei, Dragnea nu a comentat dacă va candida sau nu la prezidenţialele din 2019.

Liderul PSD a continuat să motiveze acuzaţiile aduse DNA făcând referire la cazurile a doi magistraţi suspendaţi după ce au fost suspectaţi că au primit mită, dar care au fost declaraţi nevinovaţi, patru ani mai târziu. “Cine le dă lor acei ani înapoi?”, a comentat Dragnea. Acesta a spus şi că e de părere că România va găsi, încetul cu încetul, “o abordare corectă, legală şi constituţională” de a lupta contra corupţiei.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre Uniunea Europeană, menţionând că atât România, cât şi alte state din estul Europei sunt “îngrijorate şi preocupate” de o Europă “cu două viteză” care lasă ţările sărace în spate, în timp ce statele înstărite au parte de beneficii.

Subliniind faptul că graniţa de este a României este şi graniţa de este a Uniunii Europene, Dragnea a cerut NATO să consilideze securitatea în regiune întrucât este „o zonă de maximă importanţă strategică”. Liderul PSD a spus şi că sprijină decizia lui Donald Trump de a impune noi sancţiuni contra Iranului, pentru că “SUA nu ar fi putut să nu iasă din acest acord dacă nu aveau informaţii serioase”.

Share This Post

Post Comment