Marea Britanie trebuie să-și reducă numărul diplomaților din Rusia cu 50 de persoane

Marea Britanie trebuie să-și reducă numărul diplomaților din Rusia cu 50 de persoane, potrivit noilor solicitări venite din partea Moscovei. Decizia Rusiei vine în contextul scandalului internațional izbucnit după tentativa de otrăvire a fostului spion rus Serghei Skripal.

Ministerul de Externe rus a anunțat că au cerut Marii Britanii să reducă “puţin peste 50” de posturi de diplomaţi şi de funcţionari din reprezentanţele sale diplomatice din Rusia, în contextul amplificării disputei în privinţa otrăvirii fostului dublu spion rus Serghei Skripal şi a fiice sale în Anglia, scrie Reuters.

Citeste si

După ce Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși de la Londra, Moscova a răspuns printr-un gest similar şi a expulzat 23 de diplomaţi britanici.

Dar, vineri, ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul britanic Laurie Bristow şi i-a spus că Londra are o lună la dispoziţie pentru a-şi reduce contingentul diplomatic din Rusia la acelaşi nivel ca misiunea rusă din Marea Britanie. Rusia a expulzat de asemenea 59 de diplomaţi din alte 23 de ţări care au sprijinit Marea Britanie, printre care și un reprezentant al României.

Drept răspuns, o reprezentantă a Ministerului britanic de Externe a spus că decizia Rusiei este regretabilă, dar nu a făcut public numărul de angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice britanice din Rusia.

“Am cerut paritate. Marea Britanie are cu 50 de diplomaţi mai mult decât Rusia”, a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.


Citește și: #salvatipipera | Asociația “Metrou Ușor”: Liniile RATB preorășenești până în Voluntari ar degreva stația de metrou Pipera


Share This Post

Post Comment