Muzicianul Laza Cnejevici, tatăl clăparului Vlady Cnejevici, are plachetă pe școala din satul natal. A fost numit post-mortem cetățean de onoare

Numele marelui muzician Laza Cnejevici, unul dintre cei mai populari soliști de muzică bănățeană și sârbească, trecut în neființă în urmă cu trei ani, este, de-acum, la loc de cinste, pe frontispiciul  casei de cultură din localitatea natală a artistului, satul bănățean Sangeorge.

În prezența fiului muzicianului onorat post-mortem, este vorba de Vlady Cnejevici, artist ce a făcut istorie cu formațiile Pasărea Colibri, Compact, Leo Iorga dar și cu regretatul Gyuri Pascu, a fost fixată noua plăcuță pe școala unde a învățat în primele clase Laza Cnejevici, care a încetat din viață pe 8 decembrie 2015. Tot cu acestă ocazie, primarul localității vecine, Birda, a onorat numele artistului numindu-l pe Laza Cnejevici cetățean de onoare, titlu acordat post-mortem.

Citeste si

Numele lui Laza Cnejevici pe școala din satul natal

Rapsodul Laza Cnejevici a trecut în neființă la vârsta de 79 de ani, în apartamentul său din Timișoara. Profesor de muzică, solist, poli-instrumentist și culegător de folclor, Laza Cnejevici a fost înmorântat în orașul unde a locuit mai toată viața.

Laza Cnejevici s-a născut în Sângeorge, județul Timiș, iar cariera sa muzicală a început la Ansamblul sârb de cântece și jocuri, apoi Ansamblul Zora și Ansamblul Timișul. A susținut multe turnee în Statele Unite și Canada, alături de mari artiști precum Irina Loghin, Dan Spătaru, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Doru Octavian Dumitru, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu, iar numele său apare pe zeci de discuri, atât solo, cât și împreună cu alți artiști.


Citește și: EXCLUSIV/Sergiu Nicolaescu se lăuda că e tare la box, dar era praf! Fostul cascador Vasile Popa l-a dat de gol


Share This Post

Post Comment