Naționalizarea pilonului II de pensii va începe săptămâna viitoare prin OUG

Naționalizarea pilonului II de pensii este pe ultima sută de metri, a avertizat senatorul liberal, Florin Cîțu, potrivit căruia, săptămâna viitoare se pregătește o Ordonanță de Urgență care va duce la acest lucru.

„Săptămâna viitoare va fi o Ordonanță de Urgență care va avea ca scop, o variantă urâtă, spre naționalizarea pilonului II de pensii. Orice intervenți de acest gen înseamnă volatilitate pe piețele financiare, înseamnă dobânzi mai mari pentru bugetul statului, înseamnă costuri mai mari pentru toată lumea. Oricum a-i da-o ceea ce ne spun ministrii Finanțelor și Muncii și în general PSD înseamnă costuri mai mari pentru cei care muncesc azi în România doar pentru a plăti niște pensii pe care ei le-au mărit din pix, niște pensii speciale și niște pensii nesimțite”, a mai spus senatorul după discuțiile care au avut loc la Comisia Economică din Senat cu administratorii fondurilor de pensii private din România.

Citeste si

Acesta a afirmat că, miza o reprezintă cele 42 de miliarde de lei din pilonul II de pensii, bani care înseamnă cam 5% din PIB, bani pe care ei vor să îi ia cu japca pentru a plăti ceea ce au promis în campania electorală.

Potrivit lui, opționalizarea pensiilor private nu se poate face pentru că e vorba de bani privați. Dar există o oarecare soluția, a declarat senatorul. „Românii ar putea da statul în judecată pentru a-și recupera banii, dar asta înseamnă alți bani cheltuiți, alt timp pierdut, multe altele, ceea ce înseamnă că ar fi o prostie”, a mai declarat senatorul liberal.

Fondurile de pensii private sunt ținta unor atacuri, în momentul de față, a adeclarat senatorul Florin Cîțu.

În plus, un transfer al conturilor de pensii ar duce la o volatilitate pe piata financiară. Dar și la o creștere a dobânzilor, dar și căderea bursei, iar asta se traduce prin costuri mai mari pentru stat.


Citește și:

EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”

Share This Post

Post Comment