(P) Activități interesante de vacanță, în fermecătoarea Ammoudia

Cea mai tentantă destinație a acestei veri, Ammoudia este o urbe tradițională din regiunea Epirus aflată la mică distanță de Parga și de râul Acheron. Plaja lungă cu nisip fin și apele turcoaz ale Mării Ionice fac ca Ammoudia să fie destinația ideală pentru familiile cu copii în căutare de relaxare.

Profită de ofertele speciale ale turoperatorului Europa Travel și alege un sejur de 6 nopți cu autocarul în Ammoudia la tarife accesibile de la numai 339 lei de persoană! Turoperatorul Europa Travel este recunoscut pentru pacherele de vacanță de 6 nopți în Grecia la prețuri mici și servicii turistice excelente, însă în ultimii ani a devenit un jucător important și pe piața charterelor cu avionul, circuite, pelerinaje sau vacanțe individuale.

Citeste si

Stațiunea grecească unde timpul stă în loc

Destinație pitorească și legendară, Ammoudia are o plajă lată și lungă umbrită de dealuri domoale învelite în pini și măslini, fiind premiată cu ”Blue Flag” pentru facilitățile excelente de care dispune (șezlonguri, paturi de soare, umbreluțe din stuf și taverne pescărești înșirate elegant la malul mării).

Pe de-o parte a falezei decorată cu leandri se găsesc numeroase magazine și buticuri cochete unde se vând suveniruri și produse grecești, iar la mică distanță se întinde satul Gliki traversat de râul Acheron cunoscut și sub forma legendară de Styx. Se spune că pe apele acestui râu erau conduse sufletele spre Necromanteion – Împărăția Zeului Hades și unicul Oracol al Morții din Grecia.

Satul Gliki se laudă și cu Acheron Springs – un loc cu peisaje de poveste, unde râul iese din nou la suprafață după ce o mare bucată din traseul său este în subteran, cu apele sale azurii despre care vechii greci credeau că au puteri tămăduitoare. După o zi plină de mituri, petrecută opțională alături de Europa Travel, ai posibilitatea să descoperi și alte locuri pline de farmec din împrejurimile Ammoudiei.

Locuri pe care le poți descoperi opțional alături de Europa Travel

O variantă interesantă poate fi Parga, încântătoarea așezare pastelată de la Marea Ionică păzită îndeaproape de Castelul Venețian. Tot la mică distanță găsești și Castelul lui Ali Pasa stăpânit pe rând de venețieni și otomani, de pe terasa căruia vei putea observa în toată splendoarea sa pitorescul sat Anthousa.

Ammoudia este un excelent punct de plecare spre Insula Corfu, care te întâmpină cu cele mai verzi peisaje din Marea Ionică, dar și cu fabulosul oraș istoric Kerkyra, ce face parte din patrimoniul UNESCO. Opțional, Europa Travel îți propune să pornești într-o croazieră relaxantă spre insulițele cu plaje sălbatice și golfuri turcoaz pline de stânci: Paxos și Antipaxos – probabil unul dintre cele mai bune locuri din Marea Ionică unde poți practica snorkeling.

În schimb, dacă ești pasionat de drumeții, străbate Munții Pindului care ascund Canionul Vikos – considerat cel mai adânc defileu din Grecia întins pe o distanță de până la 20 de km, în regiunea Zagora.

Oferte Speciale Sejur Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Share This Post

Post Comment