(P) Cele mai liniștite locuri din Skiathos, de vizitat alături de cei mici

Cea mai cosmopolită dintre insulele din Marea Egee, Skiathos nu măsoară mai mult de 50 km pătrați, dar cu toate astea este mândra posesoare a numeroase edificii de patrimoniu și bijuterii naturale numai bune de bifat în familie.

Skiathos, capitala pitorească de explorat la pas

Citeste si

Preferata tinerilor îndrăgostiți, Skiathos găzduiește o seamă de atracții îngrămădite mai cu seamă în orașul principal cocoțat pe o colină. Străzile pietruite șerpuiesc până la cea mai importantă piață, marcată de un turnul venețian și de biserica bizantină veche de câteva sute de ani. De aici vei avea parte de cele mai frumoase priveliști asupra orașului și spre peninsula Bourtzi. Urcă până la morile de vânt din piatră, pe care le poți surprinde chiar și din portul cel cosmopolit. Ele au fost transformate în restaurante tradiționale, astfel că vei putea lua masa într-o locație pitorească, unde tradițiile s-au păstrat excelent.

Koukonaries, cea de poveste

Dincolo de atracțiile istorice, Skiathos este celebră pentru plajele sale numeroase și idilice, multe premiate cu ”Blue Flag”. Koukounaries Beach, compusă din nisip fin auriu, a fost inclusă de numeroase publicații în top cele mai frumoase plaje din Europa, așa că nu poate fi ratată într-un sejur alături de cei dragi.

Ambelakia, cea mai retrasă dintre plajele insulei

Nu foarte departe de faimoasa Koukounaries, se arcuiește micuța Ambelakia – cea mai nouă dintre fășiile de nisip ale insulei, amenajată în 2009 și aproape necunoscută turiștilor. Nisipul fin, auriu și intrarea lină în marea precum cristalul, linia de pini parfumați și atmosfera liniștită clasează plaja Ambelakia în topul locurilor preferate de familiile cu copii.

Agia Eleni, acolo unde apusul se pierde în mare

În partea de vest a insulei Skiathos, unde poți surprinde cele mai frumoase peisaje la amurg, te așteaptă Agia Eleni cu Marea Egee de un verde cristalin, păduri de conifere și nisipuri aurii. Zona este amenajată foarte pitoresc și dispune de șezlonguri cu umbreluțe din stuf, un beach bar, plus și un centru de închiriat bărci, banane sau ski jet-uri pentru practicare sporturilor nautice.

Megali Ammos, nisip auriu cât vezi cu ochii

Cea mai mare plajă a insulei Skiathos, Megali Ammos se întinde pe mai bine de 1 km lungime și se află la mai puțin de 3 km distanță de capitală. Această zonă pitorească cu plantații de palmieri și măslini, dominată în capete de dealuri maronii, îți oferă peisaje contrastante. Pe o parte domnesc plantațiile de palmieri, dincolo de care găsești dune de nisip unduitoare, asemănătoare locurilor deșertice. Familiile cu copii se pot relaxa în tihnă aici și pot lua masa la taverna pitorească administrată de o familie de greci ospitalieri.

Alege un sejur în Skiathos, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Thassos, Lefkada, Evia, Corfu sau Kefalonia, la tarife accesibile și servicii excelente.

Sursa foto: europatravel.ro

Oferte de Vacanta Insula Skiathos

Hotel Stellina 3* – Skiathos Town – tarife de la 368 Euro + 339 Lei/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Share This Post

Post Comment