Premieră în Romania: operă pe scene plutitoare și cu proiecții 3D. Te plimbi cu barca și te uiți la spectacol!

Opera face un pas mare …în viitor. Pe 6 iunie, în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, se joacă Tosca de Giacomo Puccini într-un decor absolut inedit. Spectacol în aer liber, scene plutitoare, pontoane, proiecții 3 D. Sună SF? Nu e!

Pare greu de imaginat că poți să te plimbi cu barca sub clar de lună și, în timp ce văslești, privești un spectacol de operă cu o distribuție impresionantă. Practic, lacul din Parcul Romanescu va fi punctul focus al unei scenografii spectaculoase – opera ”Tosca” de G. Puccini va fi prezentată în aer liber pe trei scene special amenajate ce vor corespunde celor trei acte ale operei.  Decorul va cuprinde proiecții 3d și videomapping, vor fi disponibile bilete în zona lacului și publicul poate vedea spectacolul de pe pontoane plutitoare special amenajate cu canapele.

Citeste si

Practic, publicul va avea la dispoziție o zonă VIP de aprox. 300 de scaune, un număr de minim 20 de bărci dar și împrejurimile lacului ce pot găzdui peste 2000 de persoane. Și, un mic secret: cei care vor face plimbări prin parc, începând cu 1 iunie îi pot vedea pe artiști la repetiții!

Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi. Regizorul artistic este Antoniu Zamfir, iar scenografia este semnată de Rasvan Drăgănescu.

Spectacolul este un eveniment cultural organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova și este primul eveniment de asemenea amploare care are loc în România.
CITEȘTE ȘI

Cine e tatăl copilului Cameliei Potec. ”Sunt cel mai fericit. Viitorul ginere e serios, e militar”, spune socrul mic

Share This Post

Post Comment