Rabee Khalil, bărbatul din Ilfov acuzat de propagandă teroristă, a fost arestat preventiv

Rabee Khalil, bărbatul din Ilfov acuzat de propagandă teroristă, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată vineri de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

Rabee Khalil, un român de origine palestiniană, în vârstă de 30 de ani a fost ridicat și reținut joi de procurorii DIICOT, sub acuzația de propagandă teroristă pe internet. În locuinţa bărbatului cu cetăţenie dublă, română şi palestiniană, au fost găsite mai multe materiale de propagandă.

Citeste si

Procurorii DIICOT precizează că bărbaul de 30 de ani este suspectat de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Procurorii spun că suspectul, pe nume, Rabee Khalil, a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acțiunile derulate de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalități de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste.

La percheziții, anchetatorii au găsit și ridicat documente, materiale de propagandă, medii de stocare și sisteme informatice.

Share This Post

Post Comment