Rafael Nadal este în sferturile de finală la Madrid. Record de victorii consecutive pe zgură, în două seturi: 50!

Rafael Nadal este în sferturile de finală la Madrid. Următorul adversar, austriacul Dominic Thiem. Liderul mondial nu s-a întrebuințat prea tare în partida cu argentinianul Diego Schwartzman, scor 6-3, 6-4.

Cu victoria de la Madrid cu 2-0 la seturi în fața sud-americanului, Rafa a stabilit un nou record: 50 de seturi la rând adjudecate pe zgură. O serie începută la Roland Garros 2017. În acest an, s-au contabilizat două meciuri de Cupa Davis împotriva Germaniei (6 seturi), 5 partide câștigate la Monte Carlo (10 seturi), 5 la Barcelona (10 seturi) două la Madrid (4 seturi).

Citeste si

A pulverizat recordul lui Guillermo Coria, care între 2003 și 2004, a câștigat 35 de seturi la rând pe zgură. Și l-a depășit McEnroe, care a atins cifra 49 pe sinteticul indorr.

Thiem, viitorul rival al lui Nadal, s-a chinuit azi cu croatul Borna Coric, scor 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Într-un alt ”sfert”, sârbul Dusan Lajovic, care l-a trimis acasă pe Juan Martin del Potro, va da testul cu sud-africanul Kevin Anderson. Un duel al noii generalii, Kyle Edmund – Denis Shapovalov. Pe aceeași parte de tablou, John Isner – Alexander Zverev.

Share This Post

Post Comment