Record absolut pentru România: 26 de medalii la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani. Andreea Aanei le-a cucerit pe ultimele trei

Record absolut pentru România: 26 de medalii la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Izvorani (9 de aur, 8 de argint, 9 de bronz). Fetele au cucerit 15 medalii (6 aur, 4 argint, 5 bronz), iar băieții 11 (3 aur, 4 argint, 4 bronz). 

Ultimele au fost obținute duminică de Andreea Aanei, care a cucerit trei medalii de bronz la cat. +90 kg (smuls, aruncat, total).

Citeste si

Aanei a ocupat locul al treilea la stilul smuls, cu 102 kg, devansată de Krisztina Magat (Ungaria), 104 kg, şi de poloneza Aleksandra Mierzejewska, 103 kg. Românca a ratat ultima încercare, la 105 kg, care i-ar fi adus aurul dacă era reuşită.

La aruncat, Aanei a ridicat 120 kg, din prima tentativă, dar apoi a ratat la 129 kg şi a renunţat la ultima încercare. Aurul a fost adjudecat de Mierzejewska, cu 134 kg, iar argintul a revenit unguroaicei Magat, cu 132 kg.

La total prima a fost Mierzejewska, 237 kg, Magat s-a clasat a doua, cu 236 kg, iar Aanei a ocupat locul al treilea, cu 222 kg.

11 sportivi medaliați

Au cucerit medalii Elena Andrieş – trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu – două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie – două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu – argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu – bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu – argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma – trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa – argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin – aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg, Nicolae Onică – două de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls) la 94 kg, Andreea Aanei – trei de bronz (smuls, aruncat, total), la cat. +90 kg.

Precedentul record fusese realizat anul trecut la CE de la Split, unde tricolorii cuceriseră 17 medalii.

Au lipsit 8 țări, printre care Rusia

De la Campionatele Europene din România au lipsit halterofilii din Rusia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Moldova, Kazahstan, Turcia şi Ucraina. În octombrie 2017, Federaţia internaţională de haltere (IWF) a suspendat asociațiile respective pentru un an, în urma reanalizării eşantioanelor recoltate cu ocazia JO 2008 şi JO 2012.

România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.


Citește și: #salvatipipera | De ce s-a dezvoltat Bucureștiul către nord, pe timpul lui Ceaușescu, dar și acum

Share This Post

Post Comment