România a acceptat invitația de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA în Ierusalim, scrie presa israeliană

România a acceptat invitația de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA în Ierusalim. Ambasadorul țări noastre, alături de alți trei ambasadori europeni, va participa la ceremonia de luni, scrie presa israeliană. Anunțul vine în contextul în care principalele puteri europene au refuzat invitația fiind împotriva deciziei Washingtonului de a muta Ambasada în Ierusalim. 

Patru țări europene, inclusiv Austria, Ungaria, România și Republica Cehă, au acceptat o invitație din partea Ministerului israelian de Externe pentru a participa la ceremonia de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, în ciuda opoziției Uniunii Europene.

Citeste si

Reprezentanții celor patru națiuni au declarat că vor participa la ceremonia de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, în timp ce răspunsul Bulgariei este încă neclar.

Dintre cei 86 de ambasadori străini din Israel, 30 de au acceptat invitația Ministerului de Externe al Israelului de a participa la sărbătorile de transferare a Ambasadei SUA în Israel din Tel Aviv în Ierusalim, scrie middleeastmonitor.com.

Fiica președintelui american, Ivanka Trump, ginerele și consilierul său, Jared Kushner, și secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, vor participa la evenimentul care va avea loc pe 14 mai.

Există, de asemenea, zece țări care au refuzat să participe la festivități; unii dintre aceștia au refuzat din motive legate de principii și alții din motive tehnice, printre care Rusia, Egipt, Germania, Polonia, Irlanda, Malta, Mexic, Portugalia și Suedia.

Informația privind participarea României la deschiderea Ambasadei SUA vine la o zi după ce s-a aflat că țara noastră, alături de Ungaria și Cehia, au blocat emiterea unei declarații comune a Uniunii Europene, prin care se dorea condamnarea statelor care decis să își mute ambasadele în Ierusalim.


Citește și: Ce mesaj transmite și ce înseamnă ”sunetele de găină” din piesa câștigătoare a Eurovision 2018


Share This Post

Post Comment