România, cu 5 poziții mai sus în topul celor mai fericite țări din lume

România a urcat 5 locuri în clasamentul celor mai fericite țări din lume. În prezent, țara noastră se situează pe locul 52 din 156 de state. Clasamentul a fost realizat de ONU și a fost prezentat miercuri, la Vatican.

Dacă în clasamentul de anul trecut, Norvegia era pe primul loc, în acest an a venit rândul țării vecine, Finlanda. Pe locul trei se află Danemarca, Urmată de Islanda, Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia, potrivit World Happines Report 2018.

Citeste si

Totodată, Finlanda se află pe primul loc și în ceea ce privește fericirea pentru imigranți, scrie Hotnews.

România este poziționată pe locul 12 în clasamentul țărilor care acceptă cel mai greu migranți, înaintea ei poziționându-se Myanmar. Pe primul loc în acest top negativ este Egipt, urmată de Irak, Belarus și Grecia.

World Happines Report a fost creat de ONU în 2012 și clasează 156 de țări în funcție de nivelul de fericire și 117 în funcție de fericirea imigranților.

”Rezultatul cel mai surprinzător în acest raport este coerența remarcabilă între fericirea imibranților și cea a populației autohtone”, a declarat John Helliwell, profesor la Universitatea din Columbia Britanică.

SUA se află pe 18, Franța pe 23, Germania pe 15, iar Marea Britanie pe 19. China a ajuns pe poziția 79, față de 86, unde era anul trecut.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global, care include șase factori: PIB-ul per locuitor, sprijinul social, speranța la viață, libertatea de a face schibări în viață, încrederea și generozitatea.

Studiile se realizează pe baza unor eșantioane de circa 1.000 de persoane fiecare. Oamenii primesc întrebări legate de percepția lor despre calitatea vieții, pe o scală de la 1 la 10.


EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale” pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii”

EXCLUSIV / Israela Vodovoz, dusă în Israel cu avionul, într-un sicriu sigilat, din zinc. Transportul este programat în cursul zilei de astăzi, cu plecare de pe Aeroportul Herni Coandă

VIDEO/Blocul cu cele mai mari restanțe la RADET. Locatarii nu au de doi ani apă și căldură. ”E groaznic de frig”

FOTO: EPA

Share This Post

Post Comment