Rusia a testat cu succes un nou sistem antirachetă

Armata din Rusia a terstat cu succes un nou sistem modernizat de apărare antirachetă în Kazahstan, arată ediția de luni a ziarului Krasnaya Zvezda.

Comandantul adjunct al Forțelor aerospațiale ale Rusiei, Andrei Prikhodko, a spus că noul sistem modernizat de apărare antirachetă a lovit cu succes o țintă convențională la un moment care a fost stabilit, arată Agerpres.

Citeste si

Sistemul antirachetă rusesc, dotat cu un mecanism de comunicații militare, are rolul de a proteja Moscova împotriva unor atacuri aeriene sau a unora lansate din spațiu, de a îndeplini sarcini pentru sistemele de avertizare în caz de atacuri cu rachete, precum și de a controla spațiul cosmic.

”Caracteristicile sale tactice şi tehnice cu privire la gama, acurateţea şi durata de funcţionare sunt mult mai mari decât sisteme omoloage aflate în prezent în funcţiune”, a spus Prikhodko.

Anunțul testului antirachetă vine în contextul în care Vladimir Putin a anunțat testarea cu succes a unei rachete hipersonice. Liderul de la Kremlin consideră că arma este una ”ideală”.


VIDEO/ Preotul Ion Popescu, despre Marea Luni din Săptămâna Pătimirilor: ”Să aducem roade și să iertăm sau cel puțin să nu vindem”

FOTO: EPA

Share This Post

Post Comment