Simona Halep, contract minuscul cu sponsorul față de rivalele sale din tenis. Cât încasează serena William și Sharapova față de româncă

Simona Halep a semnat un contract substanțial cu sponsorul Nike, însă suma încasată de jucătoarea de tenis din România este mult mai mică decât sumele încasate de rivalele sale din tenis de la același sponsor.

Nu de multă vreme, Simona Halep, numărul 2 mondial în clasamentul WTA, a semnat un contract cu firma Nike. Suma pe care noul sponsor al Simonei Halep o plătește ar fi de 2.000.000 de dolari pe an. Simona Halep a obţinut astfel o mărire de 700.000 de euro faţă de parteneriatul pe care îl avea cu Adidas.

Citeste si

Cu toate că suma obținută de Simona Halep din acest contract nu este deloc una de neglijat, aceasta este cu mult mai mică decât suma pe care o încasează, de exemplu, jucătoarele de tenis Serena Williams și Maria Sharapova.


Astfel, rusoaica Maria Sharapova a semnat cu Nike în anul 2010, urmând să încaseze 50 de milioane de lire sterline până la finalul acestui an, potrivit adevarul.ro. Anul, maria Sharapova primește de la sponsorul respectiv o sumă de 8,5 milioane de dolari, de patru ori mai mult decât jucătoarea de tenis din România.


La rândul ei, americanca Serena Williams are un contract cu Nike pe care, în anul 2013, l-a prelungit pentru o perioadă de încă cinci ani. Ea a semnat pentru o sumă de 40 de milioane de dolari, la care se adaugă și alte bonusuri. Și Serena Williams încasează în jur de 8 milioane de dolari pe an din partea celor de la compania Nike.


Citește și: EXCLUSIV | Electronice despre care nu știai că sunt românești. Cum cuceresc produsele autohtone consumatorii sub branduri germane sau americane


Share This Post

Post Comment