SUA oferă ajutor pentru reconstrucția economiei din Coreea de Nord, dacă Phenianul acceptă denuclearizarea

SUA oferă ajutor pentru reconstrucția economiei din Coreea de Nord dacă Phenianul acceptă denuclearizarea și renunță la armele nucleare, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, potrivit BBC News.

Șeful diplomației americane susține că Statele Unite ar fi “pregătite să colaboreze cu Coreea de Nord pentru a-I ajuta că ajungă la același nivel al prosperității ca și prietenii noștri din Coreea de Sud”.

Citeste si

Pompeo, care a efectuat recent o vizită la Phenian, a declarat că a avut discuții “bune” cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Kim și președintele Donald Trump se vor întâlni la Singapore pe 12 iunie.

“Dacă președintele Kim alege calea cea bună, există un viitor plin de pace și prosperitate pentru poporul nord-coreean”, a declarat Pompeo după o întțlnire avută, vineri, la Washington cu ministrul sud-coreean de externe, Kang Kyung-wha.

Pompeo a îndemnat Phenianul să ia “măsuri îndrăznețe pentru o denuclearizare rapidă”.

În urma vizitei efectuate de șeful diplomației americane în Coreea de Nord în această săptămână, Phenianul a eliberat trei deținuți americani.


Citește și: Culisele întâlnirii Dăncilă – Papa Francisc de la Vatican: ce a spus Suveranul Pontif şi a omis Guvernul în comunicat


Share This Post

Post Comment