Sute de persoane au fost evacuate în Covasna, din cauza unui dig ce stă să se rupă

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuzate în localitatea Căpeni din Covasna, din cauza unui dig ce stă să se rupă. Mai precis, există probabilitatea crescută de rupere a digului de protecţie, care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, după cum a anunțat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

Aproximativ 300 de persoane din 130 de locuințe au fost evacuate din cauza digului ce stă să se rupă.

Citeste si

“Potrivit datelor furnizate, există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore. Facem un apel către toţi cetăţenii din satul Căpeni să manifestă înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorităţi”, au anunțat reprezentanţii ISU Covasna.

Evacuarea populaţiei este pusă în aplicare prin dispoziţia primarului, pe baza deciziei luate de Prefectura Covasna şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.  Mai multe localități din județul Covasna au fost afectate de inundații. Sute de gospodării au fost inundate, iar numeroși pompieri au intervenit pentru scoaterea apei din case.


Citește și: EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale” pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii”


Share This Post

Post Comment