Tavane prăbuşite la un liceu din Blaj. Trei săli de clasă și sala de sport, afectate din cauza umezelii

Tavane prăbuşite la un liceu din Blaj, unde învață zeci de elevi. Bucăți din tavanul mai multor săli de clasă s-au desprins, iar o parte din plafonul sălii de sport s-a prăbușit. Doar o minune a făcut ca niciunul dintre elevi sau profesori să nu fie rănit. Incidentul este acum anchetat de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba care au anunțat Ministerul Educației.

O tragedie ar fi putut avea loc la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj, după ce bucăți mari din tavanul claselor situate la etajul întâi al clădirii s-au desprins din cauza ploilor și a umezelii infiltrate, scrie alba24.ro.

Citeste si

Probleme au fost și joi, când o treime din tavanul sălii de sport a liceului s-a prăbușit di ncauza sistemului de susține a lambriului aflat într-o stare avansată de degradare.

În sala de sport nu se afla nicio persoană în momentul în care s-a prăbușit plafonul.

Conducerea unității de învățământ a sesizat imediat proprietarul clădirii, Mitropolia Română Unită cu Roma Greco- Catolică Blaj, dar și  Primăria Blaj și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba s-a deplasat la fața locului, vineri, pentru a stabili ce mărsuri urmează să fie luate pentru remedierea urgentă a  problemelor. Tot vineri va avea loc o întâlnire între reprezentanți ai Mitropoliei Greco-Catolice, Primăriei Blaj și conducerii unității de învățământ.

În noiembrie 2017, trei copii au fost răniți, după ce o bucată de tencuială din tavan a căzut la o școală din Alexandria.

sursă foto: alba24.ro


Citește și VIDEO/ Ce mesaj a transmis robotul Sophia românilor, după ce a devenit primul umanoid din lume care are card de credit


Share This Post

Post Comment