Un sucevean a ridicat o biserică în comuna natală, cu banii câștigați la Loto

Un sucevean a ridicat o biserică în comuna natală, cu banii câștigați la Loto. Gheorghe Breabăn, din comuna suceveană Vicovu de Jos, a câştigat în 2004 premiul cel mare la Loto 6/49, în valoare de 1,5 milioane de euro. Cu o parte din banii câştigaţi el a ridicat o biserică în localitatea natală.

Astfel, cu banii câştigaţi la Loto, Gheorghe Breabăn a ajutat la construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vicovu de Jos. „Miliardarul”, aşa cum este poreclit marele câştigător al Loteriei Române de către localnici din Vicov, a donat preotului undeva în jur de 300.000 de lei, devenind astfel ctitor al lăcaşului de cult, scrie adevarul.ro.

Citeste si

Biserica ctitorită de marele câştigător la Loto 6/49. FOTO: bisericavicovudejos.com

Biserica ctitorită de marele câştigător la Loto 6/49. FOTO: bisericavicovudejos.com

În luna februarie a anului 2004, Gheorghe Breabăn, şeful de depozit al unei firme din comuna suceveană Vicovu de Jos, care avea pe atunci vârsta de 44 de ani, a câştigat 1,5 milioane de euro la Loto 6/49.

Tată a doi copii, vicoveanul a jucat o variantă simplă cu 3,1 lei, reuşind să câştige pe lângă premiul cel mare un BMW seria 5 şi un apartament cu trei camere în municipiul Bucureşti.

Deşi e milionar în euro, creşte animale şi se plimbă cu tractorul. Acesta şi-a construit în localitatea natală o casă destul de impună şi-a deschis o firmă cu materiale de construcţii şi amenajări interioare şi exterioare, ocupându-se totodată cu agricultura şi creşterea animalelor.

În plus, acesta a ajutat şi şcoala din Vicovu de Jos, oferind bani pentru montarea centralei termice pentru ca elevii să nu mai sufere din cauza frigului pe timp de iarnă şi să aibă condiţii propice de învăţare. Deşi a câştigat o sumă considerabilă de bani, Gheorghe Breabăn consideră că marele premiu i-a adus mai mult ghinion decât noroc, pe la poarta sa perinându-se atunci sute de oameni care i-au cerut sprijinul financiar din diverse motive.

După câştigarea premiului cel mare, vicoveanul a cochetat o perioadă şi cu politica. El a fost timp de un mandat şi jumătate consilier local în comuna Vicovu de Jos, însă a renunţat la cariera politică deoarece ar fi intrat în incompatibilitate.

Acum, s-a câștigat marele premiu la Loto 6 din 49 și la extragerea din 15 aprilie 2018.

Câștigătoarea marelui premiu la Loto 6 din 49 are 84 de ani și trăiește (sau trăia) dintr-o pensie de 900 de lei.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituriShare This Post

Post Comment