UPDATE: Microbuz răsturnat în Salina de la Slănic Prahova. 22 de turiști din Israel, la spital

Un microbuz, în care se aflau 22 persoane, între care opt copii și mai mulți turiști din Israel, s-a răsturnat în timp ce cobora sub pământ, către salina de la Slănic, județul Prahova. Opt ambulanțe intervin pentru a acorda îngrijiri medicale răniților, care au fost scoși la suprafață.

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc duminică după amiază la Slănic, în județul Prahova. Un microbuz care transporta turiști israelieni s-a răsturnat în timp ce cobora la peste 200 de metri sub pământ, către Mina Unirea, mult mai cunoscută sub denumirea Salina Slănic.

Citeste si

Nu se știe de ce șoferul microbuzului nu a mai stăpânit direcția în timp ce cobora prin tunelurile folosite în mod normal de minerii care exploatează sarea.

Opt ambulanțe – șase cu asistent și două cu medic – intervin la fața locului. Cei 22 oameni, între care opt copii, aflați în microbuz au fost scoși la suprafață cu un alt microbuz și primesc îngrijiri medciale.

Accidentul de la Salina Slănic are loc în condițiile în care de mai mulți ani conducerea Salrom, sociectate aflată în subordinea Ministerului Economiei, nu alocă niciun ban pentru efectuarea demersiurilor necesare montării unui lift care să asigure accesul în condiții decente către salina situată la peste 200 de metri sub pământ.

Vechiul lift, care a funcțonat câteva zeci de ani, s-a stricat în urmă cu patru ani, iar de atunci accesul în salină se face cu microbuze. Recent, directorul Salinei Slănic, Anghel Belea, declara pentru Libertatea că nici anul acesta în buget nu sunt prevăzuți bani  pentru achiziționarea unui ascensor.

În 2011, 50 de copii au fost blocați în liftul salinei. Turiştii aflaţi în subteran au rămas blocaţi la aproximativ 200 de metri adâncime, în condiţiile în care spre dinspre mină se facea accesul atunci cu două lifturi.

sursă foto: observatorulph.ro


Citește și #salvatipipera | De ce s-a dezvoltat Bucureștiul către nord, pe timpul lui Ceaușescu, dar și acum


Share This Post

Post Comment