Vrei sa faci SEX online? Iata cum.

La început, o definiţie. Fac sex virtual două sau mai multe persoane conectate la internet care îşi trimit mesaje prin intermediul cărora descriu o experienţă s.e.x.u.a.l.ă, practic joacă anumite roluri, pretind că fac s.e.x în realitate, îşi descriu acţiunile şi răspund la cele ale partenerului de cele mai multe ori în scris, încercând astfel să-l stimuleze s.e.x.u.a.l pe celălalt.

Calitatea cyber.s.e.x-ului depinde de capacitatea celor implicaţi de a-şi descrie cât mai viu fanteziile, de a-l face pe partener să-şi iasă din minţi – aici nu există mângâieri, atingeri, doar cuvintele produc starea de e.x.c.i.tare. E drept ca uneori intervin şi imaginile, când computerele dispun de camere web. O experienţă de milioane, spun împătimiţii, periculoasă, avertizează psihologii, de neconceput, cred conservatorii. Păpuşa care te ajută să faci s.e.x cu cineva din celălalt capăt al lumii.
Cine crede că s.e.x.u.l virtual are câte un împătimit ici-colo, să consulte cifrele: 54% dintre internauţii din Statele Unite recunosc că au gustat din fructul pasiunii virtuale, în Marea Britanie au răspuns afirmativ 52%. Codaşi sunt asiaticii – doar 6%, dar şi thailandezii, cu 19%. Iar numerele cresc. Într-un sondaj realizat în Canada, o echipa de cercetători a intervievat 3.000 de studenţi de la 150 de facultăţi şi a descoperit că 87 % preferă s.e.x.u.l virtual. Psihologii au rămas cu gura căscată, recunosc că nu se aşteptau la un aşa rezultat şi vorbesc despre o revoluţie s.e.x.u.a.l.ă. Pentru cei care vor să adauge puţină „realitate” în viaţa lor s.e.x.u.a.l.ă virtuală, un cercetător din New South Wales, Australia, munceşte din greu. El pune cap la cap o papuşă de dimensiunile unei femei în carne şi oase, despre care mai să zici că este vie (are până şi o imitaţie de piele) şi care este controlată de un computer. Folosind semnale de pe internet, precum şi sunete sau senzori de atingere, invenţia îi permite utilizatorului să faca s.e.x virtual cu cineva din celălalt capăt al lumii sau cu o persoană din imaginaţia sa. Anumite părţi ale corpului păpuşii vor fi acţionate de un motor, aşa încât (aproape) tot ce descrie partenera sa de chat face respectiva păpuşa. Cercetătorul lucrează în paralel şi la o varianta masculina a acestei s.e.x doll.

 

O ameninţare pentru intimitatea reală?

Amatori am văzut că tot sunt, dar până la urmă să fie mai bine să strângi în braţe un monitor şi să mângai cu tandreţe o tastatura decât un bărbat/o femeie!? Surprinzător, destui cred că da, dar procentul celor care îi contrazic este mult mai mare. Psihologii spun că atata timp cât nu depăşeşti limitele, s.e.x.ul virtual nu are cum să-ţi dăuneze, doar mai bifezi o experienţă. Mulţi însă ajung să prefere acest tip de intimitate s.e.x.uală, celei reale. Şi atunci apar problemele. Majoritatea celor care fac cyber.s.e.x cred că este o experienţa amuzantă, dar insignifiantă şi lipsită de emotii. Exista cei care cred că senzatiile s.e.x.uale ale participanţilor sunt cât se poate de reale şi cu siguranţă apar şi sentimente la mijloc (alte pericole la orizont). Până şi Biserica Catolica şi-a exprimat îngrijorarea faţă de plăcerile online, pe care le-a condamnat de nenumărate ori de cinci ani încoace, de când amorul virtual convinge tot mai multe persoane. Te tenteaza? Cântăreşte părţile bune şi rele, şi abia apoi lasă-te luată de val. De valul electronic, desigur.

Avantajele s.e.x.ului virtual

– îţi poţi satisface dorinţele s.e.x.uale fără să-ţi mai faci griji privind bolile
cu transmitere s.e.x.uala, tocmai de aceea este un experiment sigur pentru tineri. În plus, oamenii care suferă de boli grave transmisibile prin actul s.e.x.ual pot face cyber.s.e.x şi astfel pot simţi plăcerea fără să-şi pună partenerii în pericol
– le permite partenerilor din cuplurile care trebuie să traiasca o vreme la distanţă să aiba momente de intimitate. Iar rolul nu e de neglijat: ajută la menţinerea dimensiunii s.e.x.uale a relaţiei.
– te ajută să îţi dai frâu liber fanteziilor şi să mărturiseşti acele scenarii la care tot visai, dar pe care nu ai putut să le pui în practică împreună cu partenerul tău, fie pentru că îţi era rusine, fie pentru că acesta nu voia, fie pentru că erau prea riscante.
– are şi o putere terapeutica: îi ajută pe cei care sunt prea timizi sau prea nesiguri pe ei să mearga la întâlniri ori să aiba relaţii s.e.x.uale. Unii terapeuţi chiar le recomandă acestora să intre pe chat şi să exerseze flirtul sau să se antreneze pentru a învăţa cum să ceara ce vor în pat.

Dezavantajele s.e.x.ului virtual

– dezbaterile sunt încă încinse: moraliştii susţin că sexul online este o formă de infidelitate. Există numeroase voci care spun că, deşi nu există contact fizic, sunt multe emoţii puternice la mijloc, care pot duce la stres conjugal, în special când cyber.s.e.x-ul se transformă într-o adevărată poveste de dragoste pe internet. În America s-au înregistrat foarte multe cazuri în care adulterul online a dus până la urmă la divorţ
– psihologii spun ca poate crea dependenţă de s.e.x, dar şi de internet. Ceea ce este până la urmă o cauză a izolării sociale şi a scăderii productivităţii la serviciu. Tot mai mulţi împătimiţi ai s.e.x.ului virtual bat la uşile terapeuţilor şi le cer ajutor în diverse probleme cu care se confruntă de când s-au abandonat plăcerilor online
– protecţia anonimatului poate încuraja indivizii periculoşi (în special pedofilii), care îşi vânează partenerii pe internet. Pot să declare că au orice vârstă sau s.e.x şi să îşi aranjeze întâlniri cu potenţiale victime. În Statele Unite, poliţiştii deseori intră pe chat şi se dau drept minori pentru a reuşi să îi prindă în plasă pe pedofili. Şi numărul arestărilor este în continuă creştere.

Share This Post